Efsane şampiyon Yelena Isinbayeva bıraktı!

Olimpiyat şampiyonu ve dünya rekortmeni Rus sırıkla atlamacı Yelena Isinbayeva, profesyonel kariyerini noktaladığını duyurdu.

Efsane şampiyon Yelena Isinbayeva bıraktı!
Efsane şampiyon Yelena Isinbayeva bıraktı!
GİRİŞ 20.08.2016 10:10 GÜNCELLEME 20.08.2016 10:10

Isinbayeva, 2016 Olimpiyat Oyunları'nın düzenlendiği Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yaptığı açıklamada, "Profesyonel kariyerimi bitiriyorum. Bütün rüyalarımı gerçekleştirdiğim ve mümkün olan tüm unvanlar ile madalyaları kazandığım için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

2004 ve 2008 Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar sırıkla atlamada altın madalya kazanan, 5,06 metreyle dünya rekorunu da elinde bulunduran 34 yaşındaki sporcu, kısa süre önce Rusya Atletizm Federasyonu (ARAF) başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın dopingi desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası IAAF, ARAF'ın üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti. Aralarında Isinbayeva'nın da bulunduğu Rus 67 atlet, Rio 2016'da mücadele edebilmek için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvurmuş ancak itirazları haksız bulunmuştu.

KAYNAK: AA