Akif Çağatay Kılıç: Büyüklüğümüzü göstereceğiz

31. Yaz Olimpiyat Oyunları’nın açılışı için Rio’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, açıklamalarda bulundu.

Akif Çağatay Kılıç: Büyüklüğümüzü göstereceğiz
Akif Çağatay Kılıç: Büyüklüğümüzü göstereceğiz
GİRİŞ 06.08.2016 10:43 GÜNCELLEME 06.08.2016 10:43

31. Yaz Olimpiyat Oyunları’nın açılışı için Rio’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Burada Türkiye’nin ne kadar büyük bir ülke olduğunu tekrar gösterme imkanımız olacak” dedi. Türk sporcuların moralinin iyi olduğunu dile getiren Bakan Kılıç, “Buraya katılım hakkı kazanan sporcularımızın hepsini kutluyorum. Hepsine gösterdikleri bu büyük çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Şimdiden hepsine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. “15 Temmuz gecesi Türkiye’de FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında uluslararası en büyük spor organizasyonu olan olimpiyatlardayız” diyen Kılıç, “Burada Türkiye’nin ne kadar büyük bir ülke olduğunu, milletimizin ne kadar büyük bir millet olduğunu, demokrasiye, hukuka, insan haklarına nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya tekrar gösterme imkanımız olacak” ifadelerini kullandı. 

‘TÜRKİYE OLİMPİYAT ÜLKESİDİR’ 

2020 adaylık sürecindeki birçok gelişmenin büyük tecrübe kazandırdığını aktaran Bakan Kılıç, “Türkiye bu çapta bir organizasyonu yapabilecek hem birikime hem de güce sahiptir. Artık bunu kimse tartışmasın” dedi. “Gelecek dönemdeki olimpiyatlara aday olup olmayacağımız en üst noktada alınması gereken siyasi bir karardır” ifadelerini kullanan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, “Böyle bir adaylık olabilir düşüncesiyle her zaman kendimizi hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

‘İLKE'NİN TAKİBİ YETERİNCE YAPILAMADI’ 

“Federasyon başkanlığını sürdürebilmenin karinesi, onun için ortaya konulan kriter, sportif anlamda ortaya koymuş olduğunuz başarılardır” diyen Bakan Kılıç, “Modern Pentatlon Federasyonu eski başkanı, Rio’da Türkiye’yi ilk kez temsil edecek İlke Özyüksel’in müsabakalarındaki takibini yeterince yapmamıştır. Bu, sportif anlamda eksik kalmaktır” dedi. Bilindiği gibi olimpiyatın ‘klasik’ dallarından modern pentatlonda, 2016 Rio’ya katılma hakkı elde eden ilk milli sporcumuz olan İlke Özyüksel’in bu başarıya ulaşırken ‘sıra dışı’ zorlukları aştığı ortaya çıkmıştı.

‘DOPİNGLE KARARLI MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR’ 

Sportif başarıların bireysel kabiliyetle olması gerektiğini belirten Akif Çağatay Kılıç, doping konusunda, “Doping ile kararlı mücadelemiz bizi IOC ve WADA nezdinde olumlu bir noktaya taşıdı. IOC ve WADA başkanlarının bizimle ilgili güzel açıklamaları var. Olimpiyatlar öncesi Türkiye ile ilgili olumsuz bir konu konuşulmadı” dedi. Bu konuda geri adım atılmaması gerektiğini dile getiren Kılıç, “İnsanın olduğu yerde hata yapabilen de olabilir. Burada ortaya koyabileceğimiz şey kendi duruşumuzdur” şeklinde konuştu. 

AZERI BAKANDAN DESTEK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Kılıç’a askeri kalkışma nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulunan Rahimov, “Her koşulda Türkiye’nin yanındayız” mesajı verdi.

BAKAN KILIÇ BUGÜN OLİMPİYAT KÖYÜ’NDE 

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, bugün Rio’daki Olimpiyat Köyü’nü ziyaret edecek. Bakan Kılıç, Rio 2016’da sporseverlere güreş, judo, atletizm, boks ile basketbolda Türkiye’yi iyi takip etme tavsiyesinde bulundu. Bugün Fransa ile karşılaşacak A Milli Kadın Basketbol Takımımız’ın karşılaşmasını izlemek istediğini dile getiren Kılıç, Nur Tatar ile Servet Tazegül’ün ülkemizi temsil edeceği tekvandoya da dikkat çekti.