Azerbaycan'da büyük coşkuya 2 gün kaldı

Azerbaycan'da Birinci Avrupa Oyunları coşkusuna 2 gün kaldı.

Azerbaycan'da büyük coşkuya 2 gün kaldı
Azerbaycan'da büyük coşkuya 2 gün kaldı
GİRİŞ 10.06.2015 22:17 GÜNCELLEME 10.06.2015 22:17

2 gün sonra Azerbaycan Cumhuriyeti üst düzey uluslararası spor yarışına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 12-28 Haziran 2015 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek oyunlara 49 ülkeden 20 spor dalında 6000'den fazla sporcu katılacak.

''SPOR TARİHİNE ALTIN HARFLER İLE YAZILACAK''

Tüm dünyanın ilgi odağı olan Bakü'de yapılacak Birinci Avrupa Oyunları ile ilgili konuşan Azerbaycanın en büyük gençlik teşkilatlarından olan "İslahatçı Gençler" Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı; "Bu oyunlar ülkeleri, halkları bir araya getiren muhteşem spor bayramı olarak dünyanın spor tarihine altın harflerle yazılacak. Sporun ve Olimpiyat hareketinin desteklenmesi Azerbaycan'da devlet politikasının temel amaçlarındandır. Bu anlamda Avrupa'nın spor ve kültür dünyası için tarihi bir olay olarak kabul edilen 1. Avrupa Oyunları'nın Bakü'de yapılması Azerbaycan'ın uluslararası ve Avrupa Olimpiyat hareketine sadıklığın, spor, fiziksel terbiye ve kültür alanında yaptığı faaliyete ve elde edilen başarılara verilen yüksek değerdir " dedi.

''TÜM MİLLETİMİZE ONUR DUYGULARI YAŞATTI''

Ferit Şahbazlı aynı zamanda, bu oyunların Bakü'de yapılması, yerel ve uluslararası kamuoyu tarafından aktif bir şekilde desteklenmekdedir diyerek şu ifadeleri kullandı;

"Azerbaycan oldukça kısa bir süre içinde Avrupa Oyunları gibi saygın spor tedbirinin uygulanması için gerekli tüm hazırlıkları en üst düzeyde gerçekleştirmekle kendisinin demir siyasi iradesini ve büyük ekonomik gücünü gösterdi. Tesadüfi değil ki, Bakü'de yapılacak ilk Avrupa Oyunları bugün dünya gündeminin önemli konularındandır. Avrupa Oyunları'nın meşalesi artık Azerbaycan'ın tüm bölgelerini dolaşarak halka bu Oyunların ruhunu iletti. Son olarak Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Bakü-2015" in meşalesini kabul etmesi tüm milletimize onur duyguları yaşattı."

Ferit Şahbazlı bazı batılı çevreler tarafından yürütülen ve baskı niteliği taşıyan anti-Azerbaycan kampanyasının hiçbir sonuç vermeyeceğine de vurgu yaptı.