2024 için ABD'nin aday şehri belli oldu

2024 Olimpiyat Oyunları'na hangi ülkelerin, hangi şehirlerle katılacakları ile ilgili bilgiler yavaş yavaş netleşmeye başladı.

2024 için ABD'nin aday şehri belli oldu
2024 için ABD'nin aday şehri belli oldu
GİRİŞ 09.01.2015 04:30 GÜNCELLEME 09.01.2015 04:30

2 yıl önce 2024 için yarışa katılacağını açıklayan Amerika Birleşik Devletleri, Los Angeles ve Boston şehirleri arasında kaldı ve son olarak Boston'ı seçti. Birleşik Devletler Olimpiyat Komitesi Başkanı Larry Probst; "22 yıldır herhangi bir Olimpik oyunu düzenlemiyoruz. Son 2 yıldır, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ni ikna etmek ve etkilemek için çalışıyoruz. Komite üyeleri 2017'de düzenleyecek ülkeyi seçecek. Biz de zamanımızın geldiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlar'la ilgili diğer aday ülkeler ve durumları şöyle;

İSTANBUL: Uzun süredir Olimpiyatlar'ı düzenlemek için yoğun bir çaba sarfeden Türkiye, beğenilen ancak finalde küçük bir oy farkıyla düzenleyici olma fırsatını kaçırdıktan sonra projesini revize etmek ve daha da geliştirmek için harekete geçtiği kulislerde söyleniyor. Türkiye'nin kesin kararını önümüzdeki ay açıklaması bekleniyor.

ROMA: Roma, resmen yarışa dahil oldu. İtalyan ekonomisi kriz de olsa da Başbakan Matteo Renzi, adaylığın ekonomiye olumsuz değil, olumlu etki edeceğini savundu. Roma'nın tarihi ve spor mirası nedeniyle en kuvvetli aday olduğu kulislerde konuşuluyor. 

BERLIN VEYA HAMBURG: Almanya, 2024 Olimpiyatları için iki tarihi şehrinden birini seçmeyi ve adaylığa başvurmayı planlıyor. 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın kendilerine verilmemesi sonrası, 2024 için daha kuvvetli bir adaylık süreci hazırlamaları bekleniyor.

PARIS: Fransa Devlet Başkanı François Hollande, Olimpiyat Oyunları'nın Paris'te olması için can atıyor ancak Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo o kadar emin değil. Hidalgo, adaylık sürecinin şehre zarar vermemesi, çok pahalıya mal olmaması gibi konulardan emin olmak istediğini belirtti. Paris'in son kararını bu ay içerisinde vermesi bekleniyor.

DOHA: 2022 Dünya Kupası'na ve birçok organizasyona ev sahiplği yapacak Katar şehri de adaylık için ismi geçenler arasınad yer alıyor. Ancak, Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olmaları nedeniyle şanslarının az olduklarına inandıkları çeşitli basın kuruluşlarında yer aldı. Son kararlarını bu yılın kasım ayında verecekleri bilgisi geçildi.

MELBOURNE: Avustralya, Melbourne ile tekrar aday olabilir. 2000'de Sydney ile başarılı bir sınav veren Avustralya, Melbourne ile de aynı başarıyı yakalayacağına inanıyor.

BAKÜ: Azerbaycan, 2015 Avrupa Olimpik Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Halihazırda, potansiyel adaylar arasında ismi geçiyor. Bir Doğu Avrupa başkentinin, spor mirasının yüksek olmaması nedeniyle oyunların Bakü'ye verilmesine ihtimal verilmiyor.