Gençlik Olimpiyatları'nda ilk madalya judodan

Çin’in Nanjing kentinin ev sahipliğinde 16 Ağustos’ta başlayan Gençlik Olimpiyatı’nda Türkiye’nin ilk madalyaları judoda geldi.

Gençlik Olimpiyatları'nda ilk madalya judodan
Gençlik Olimpiyatları'nda ilk madalya judodan
GİRİŞ 17.08.2014 20:00 GÜNCELLEME 17.08.2014 21:42

Türkiye judosunun parlayan yıldızlarından Melisa Çakmaklı Nanjing’te şampiyon olurken, Oğuzhan Karaca da bronz madalya kazandı.

Çin’in Nanjing kentinde dün başlayan Gençlik Olimpiyatı’nda Türkiye’nin ilk madalyası judo branşında geldi. Türkiye judosunun yükselen değerleri Melisa Çakmaklı ve Oğuzhan Karaca, Nanjing’ten madalya çıkarmayı başardı.

MELİSA ZİRVEYE ÇIKTI

2012 yılının başından beri katıldığı tüm uluslararası müsabakalarda podyum gören, Türkiye’de de Ümitler ve Gençler yaş kategorisinde şampiyon olan Melisa Çakmaklı, Nanjing’te 44 kiloda tatamiye çıktı. Dünya sıralamasında dokuzuncu sırada bulunan Melisa, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Ekvadorlu Pamela Quizhpi’yi eledi.
Yarı finalde judonun en önde gelen ülkesi Japonya’nın temsilcisi Honoka Yamauchi’yi deviren Melisa, finalde de Azeri Leyla Aliyeva’ya şans tanımadı. 16 yaşındaki Melisa yükselen grafiğini bu şampiyonlukla taçlandırmış oldu.

OĞUZHAN’DAN BRONZ MADALYA

Melisa ile birlikte Nanjing’te Türkiye’yi temsil eden Oğuzhan Karaca da podyum görmeyi başardı. 2013’te Avrupa Gençlik Olimpiyatı’nda üçüncü olan Gençler Balkan ikincisi Oğuzhan, Nanjing’te 55 kiloda ikinci turda Botswanalı Gavin Mogopa’yı eledi. Yarı finalde gün sonunda şampiyon olan Kazak Bauyrzhan Zhauyntayev’e kaybeden milli judocu, üçüncülük maçında Avustralyalı Bryan Jolly’yi geçerek bronz madalyaya uzandı.
Türkiye, 68 ülkeden 103 sporcunun yer aldığı judo branşında bir altın ve bir bronz madalya çıkararak büyük bir başarıya imza attı. Bu sonuçların ardından Türkiye, judo müsabakalarının açılış gününde Japonya ile birlikte zirveyi aldı.

KAYNAK: İHA