Squash, olimpiyat yolunda

Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, son yıllarda büyük ilgili gören squashın 2020 yılında olimpik oyunlara dahil edilme ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdi.

Squash, olimpiyat yolunda
Squash, olimpiyat yolunda
GİRİŞ 14.05.2013 11:23 GÜNCELLEME 14.05.2013 11:23

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya genelinde ilgili gören squash sporunun Türkiye'de çok fazla tanınmadığını belirtti.

Güreşin 2020 Olimpiyatları ana spor dalları arasından çıkarılmasının ardından oyunlara dahil edilmesi muhtemel branşlar arasında squashın ilk sırada yer aldığını ileri süren Doğan, şunları söyledi:

''2020 Olimpiyat Oyunları'na squashın alınma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Federasyonumuza bağlı olan 5 branştan biri olan squash, dünya genelinde her geçen gün gelişmekte ve ilgi artmaktadır. Bu spor dalının ülkemizde gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''

WSF'nin planlaması

Bu arada Dünya Squash Federasyonu (WSF), branşın olimpiyatlarda yer alması durumunda, 64 sporcunun müsabakalarda yer alacağını Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) bildirdi.

WSF ayrıca, olimpiyat oyunlarında 2 müsabaka kortunun bulunmasını ve maçların da 5 gün içinde bitirilmesini planladıklarını bildirdi.

Olimpiyat Oyunları'na, dünya sıralamasında ilk 64 içindeki sporcuların katılması kararlaştırıldı.

KAYNAK: AA