'Türkiye ve İstanbul bunu hak ediyor'

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday olan İstanbul'da 24 Mart Pazar gününden itibaren incelemelerini sürdüren Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu, 4 günlük çalışmalarını tamamladı.

'Türkiye ve İstanbul bunu hak ediyor'
'Türkiye ve İstanbul bunu hak ediyor'
GİRİŞ 27.03.2013 20:08 GÜNCELLEME 27.03.2013 20:08

Yapılan basın toplantısı ile soruları yanıtlayan IOC Değerlendirme Komisyonu Başkanı Craig Reedie'nin açıklamalarının ardından İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, açıklama yaptı.

Hasan Arat, Türkiye ve İstanbul'un olimpiyatları düzenlemeyi hak ettiğini belirterek, şunları söyledi:

''Neticede ülkenizi ve şehrinizi temsil ediyorsunuz. Bundan dolayı mutluyum. Çünkü İstanbul ve Türkiye şu anda çok önemli bir konumda. Ben, böyle önemli bir konumda olan şehri temsil etmekten gurur duyuyorum. IOC Denetleme Komitesi üyeleri ile diğer şehirler hakkında bir konuşma yapmadım. Biz kendi işimize konsantre olduk. 14 tema üzerinde konuştuk. Türkiye bunu hak ediyor. Türkiye bu konuda ne yapacağını gösterdi. Türkiye ve İstanbul şu anda bu planın ortasında. O yüzden çok ikna edici oldu. Özellikle sayın bakanlarımızın yaptıkları açıklamalar bizi çok kuvvetlendirdi. Zaten açılışı Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül yaptı. Dün akşam Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yemekte bir araya geldik. Biz, üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimize inanıyorum. Ancak önümüzde 4 aylık bir süre var. Son ana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yüzde vermeye şu anda gerek yok. Çalışmalarımızı yaptıktan sonra iyi netice alacağımıza inanıyorum.''

Beşiktaş Kulübü'nün eski başkan adaylarından da olan Arat, yeni İnönü Stadı projesinin tanıtımını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''İnönü Stadı'nın yeni projesi kabul edildiği için, sunum olarak verebildik. Bunu sunmaktan dolayı da mutluluk duydum. Stadın inşaatının hemen başlayacak olması komiteyi de oldukça memnun etti'' dedi.

KAYNAK: DHA