Olimpiyat Komitesi İstanbul'dan çok etkilendi

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı için temaslarda bulunan Uluslararası Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu Başkanı Craig Reedie, Türkiye'nin çok iyi organize olduğunu belirterek, "Hepimiz çok etkilendik" diye konuştu.

Olimpiyat Komitesi İstanbul'dan çok etkilendi
Olimpiyat Komitesi İstanbul'dan çok etkilendi
GİRİŞ 27.03.2013 18:09 GÜNCELLEME 28.03.2013 11:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2020 için Olimpiyat adayı olan İstanbul'daki temaslarının ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin en büyük rakibi Japonya'dan gelen bir gazetecinin altyapıyla ilgili soru sorması dikkat çekti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu Başkanı Sir Craig Reedie, hazırlayacakları raporun 3-4 Temmuz'da İsviçre'nin Lozan kentinde düzenlenecek toplantıda kamuoyuna sunulacağını söyledi.

Reedie, yaptıkları temasların Türkiye'deki Olimpiyat çalışmalarını güçlendirdiğini belirterek, "Olimpiyatlar multimilyarlık bir iştir. Komite, aday şehirlerin incelenmesine büyük önem veriyor. Komite olarak, aday ülkelerin de bu işten yararlandığını düşünüyoruz" dedi.

Türkiye'deki çalışmalardan çok etkilendiklerini ifade eden Craig Reedie, şunları söyledi:

"Bizi organize olmuş bir şekilde bizi karşıladılar. Teklif komitesinin ne kadar yetenekli olduğunu görmüş olduk. İngilizce'ye de çok hakimlerdi. Hepimiz çok etkilendik.

Olimpiyatlar için Türkiye'nin ne kadar çok istekli olduğunu ve büyük önem verdiklerini gördük. Olimpiyat Komitesi adına ne kadar müteşekkir olduğumu söylemek istiyorum, adaylık komitesine çok minnettarız."

Medyanın olimpiyat sürecine katkısına da dikkat çeken Reedie, basın mensuplarına "Yalnızca sporların tanıtılmasında değil, Olimpiyat değerlerinin tanıtılmasında büyük önem taşıyorsunuz" diye seslendi.

'HÜKÜMET DESTEKLİYOR'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Vali Hüseyin Avni Mutlu'yla görüştüklerini hatırlatan Reedie, "Hükümetin adaylığı desteklediğini gördük. İstanbul'un eski belediye başkanlarından biri olan Başbakan da olimpiyatları destekliyor. Olimpiyat projeleri Türkiye'deki iş dünyasından da büyük destek görüyor" şeklinde konuştu.

Aday olan kentlere adil davranmaya çalıştıklarını dile getiren Reedie, "Biz bir kenti diğerleriyle kıyaslayamayız. Biz sadece tarafsız bilgi veriyoruz. Her kente tarafsız ve adil davranmaya çalışıyoruz" dedi.

RAKİP ÜLKEDEN ALTYAPI SORUSU

Komitenin İcra Direktörü Gilbert Feelli, Olimpiyat adaylığı için Türkiye'yle yarışan Japonya'dan gelen bir gazetecinin, "Altyapı, bina ve stadyumların nasıl inşa edileceğinin yakından takip edilecek denmişti. 4 günlük ziyaret sonrası bu konuyu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Şu anda çok daha iyi anlamış durumdayız; trenler için otobüsler için nasıl bir sistem sağlanacağını görebiliyoruz. Şehirdeki ulaşımın nasıl sağlanacağını görebiliyoruz. Hangi projelerin çoktan başladığını daha iyi görebiliyoruz. Toplu taşımanın boyutlarına bakarak da İstanbul'un oyunlara ev sahipliği yapıp yapamayacağını hep birlikte göreceğiz. Hangi projenin ne zaman gerçekleştirileceği konusunda da bilgi sahibi olduk."

YORUMLAR 10
  • erdal 11 yıl önce Şikayet Et
    1195 lerde bizi soyle kandiriyodu bizim siyasiler kardesim hristiyan avrupa musluman turkiyeye buyuk is vermez. sonra akp ikdidar oldu gerek basketbol gerek futbol yada sporun diger dallarinda cok buyuk organizasyonlar aldik hani bize vermezlerdi biz musluman idik bunlarin hepsinin bizim 5 kurus etmez eski siyasilerin beceriksizliklerini basarisizliklarini gizleme taktigi oldugunu anladik 1 organizasyonun 1 ulkede yapilabilmesi icin oteller hava limanlari hizli tren ilk gerekenler imis sonra sehir ici ulasim o sehirde ki otellerin sayisi ve kalitesi stetlarin moderenligi ve mezkeziligi otopark sorunu olmamasi bi dunya sarti var imis meger peki bizim akp den once kac stadimiz var idi hatirlayin sifirrrr olimpiyat stadi diye bi ucube yapmaya kalktilar ellerine yuzlerine bulasti 10 yilda zor bitti allahin daginda yaptilar buna ragmen parisin gobegibndeki 1997 yapimi stade de france den 2 kat pahaliya cikti ustelik stade de france da her ay bi dunya aktivite yapiliyor amma bizimkisi olu yatirim
    Cevapla
  • vizyon sahibi karsiti 11 yıl önce Şikayet Et
    verecekler. cünkü sionistler kendileri icinde bu isin. dünya (veya avrupa - tam bilemeyecegim) futbol ihalesini bize vermeyen bu akp kullanicilari Türkiyeyi yine kandirdilar.
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    Aslında tek engel, Batı'nın müslüman bir ülkenin böyle müthiş bir organizeyi yapabilecek güce erişmiş olduğunu. Dünya'ya göstermek istememesinden kaynaklanıyor. Bizi hep inancımızla vurmaya çalışan Batı; El Kaida, Taliban, Saddam Hüseyin, Kaddafi ve en önemlisi kendi kurgulayıp oynadığı 11 Eylül ile İslam'a ve Müslümanlara karşı Dünya nüfusunun büyük bölümünün kafasında belli bir imge bırakmış ve bunun daha çok uzun süre beyinlerde kalması için sürekli temcit pilavları pişirmeye çalışmıştır. Olimpiyat gibi organize gücünü, dostluğu, yakınlaşmayı sağlayan bir olayı müslüman bir ülkeye vermeleri halinde, yukarda saydığım negatif etkiler büyük oranda yok olur. Bu ise Batı'nın ve Siyonizmin henüz istemediği bir durum. Çok güçlü ve inandırıcı bir propagandaya ve Batı'nın elitleri ile ilgi kurabilen müslüman kalmış bir kitleye ihtiyaç var.
    Cevapla
  • Atila KOÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    Seve seve verirler. seve seve verirler verecekler de, Hiç bir ülkenin ekonomisi bu kadar maliyeti kaldıracak durumda değil şu anda belki japonya kaldırır bu maliyeti, madrid tamamen hikaye, liste kalabalık olsunda, Türklere daha pahalı satalım bu işi kısmı. 19 milyar dolar diyor sayın bakan harcanacak para kii, bu kadarı telafuz edildiğine göre çarpın ikiyle 40 mliyar dolarlık bir maliyet. verirler canlar seve seve bize verirler olimpiyatları. İşte o zaman sayın Başbakanın sürekli dediği gibi, Yunanistan gibi oluruz. haydi hayırlı olsun.
    Cevapla
  • mehmet usluoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    DÜNYADA TEK ÜLKE TÜRKİYE OLSA YİNE VERMEZLER. dünyada tek ülke türkiye olsa yine vermezler. inşaallah yanılırım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle