IOC heyeti, İnönü Stadı ile salonları inceledi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday olan İstanbul'daki incelemeleri devam ediyor.

IOC heyeti, İnönü Stadı ile salonları inceledi
IOC heyeti, İnönü Stadı ile salonları inceledi
GİRİŞ 26.03.2013 12:13 GÜNCELLEME 26.03.2013 12:13

Heyet, İstanbul'da yaptığı incelemeler kapsamında yerli ve yabancı basın mensupları, BJK İnönü Stadı'nı gezdi. Gazetecileri müze kapısında Orman'ın yanı sıra siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Senegalli futbolcu Mamadou Niang, çeşitli branşlarda forma giyen sporcular ile şube idarecileri karşıladı.

IOC Değerlendirme Komisyonu üyeleriyle sıcak bir ortamda görüştüklerini vurgulayan Samet Aybaba, ''Türkiye'ye böyle bir organizasyon yakışır. Biz de olimpiyat oyunlarını gönülden ülkemizde olmasını istiyoruz. Yenilenmiş stadımızın da böyle bir şeyin içinde olması bizi mutlu ediyor.'' ifadelerini kullandı.

Senegalli futbolcu Niang da, olimpiyat oyunlarının önemine dikkati çekerek, ''Ben de İstanbul'u ve Türkiye'yi desteklemek için buradayım.'' dedi.

IOC Başkan Yardımcısı Craig Reedie başkanlığındaki komisyon üyeleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat ve komite üyeleri eşliğinde BJK İnönü Stadı'nı ziyaret ettikten sonra, Abdi İpekçi, Sinan Erdem ve Aslı Çakır Alptekin spor salonlarında incelemelerde bulundu.

Komisyon üyeleri, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve tekerlekli sandalye basketbol milli takımı oyuncuları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Komisyon başkanı Reedie ve Hasan Arat, burada potaya atış yaptı.

KAYNAK: CİHAN