'Madrid, hiç olmadığı kadar güçlü'

Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC'nin değerlendirme komitesi, 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday kentlerden Madrid'deki incelemelerini tamamladı. Komite, Madrid için; ''Hiç olmadığı kadar güçlü'' değerlendirmesinde bulundu.

'Madrid, hiç olmadığı kadar güçlü'
'Madrid, hiç olmadığı kadar güçlü'
GİRİŞ 22.03.2013 17:14 GÜNCELLEME 22.03.2013 17:14

Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC'nin değerlendirme komitesi, 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylığını koyan Tokyo'nun ardından, Madrid'i ziyaret etti. Komitenin başkanı Craig Reedie, 4 günlük incelemelerin ardından basının karşısına çıktı.

Madrid için; ''Hiç olmadığı kadar güçlü'' yorumunu yapan Reedie, İspanyol yetkililerin sunumundan etkilendiklerini dile getirdi.

Reedie; ''Kentler eski adaylıklarından sürekli dersler çıkarıyor. Her seferinde sunumları biraz daha iyileşiyor. Madrid de bunu yapmış. 2016 konseptini temel alıp; geliştirme yoluna gitmişler. Burada gördüklerimizden çok etkilendik. Gezdiğimiz tesisler hakkında İspanyol yetkililerden istediğimiz tüm açıklamaları ve garantileri aldık'' ifadelerini kullandı.

IOC Heyeti 24-27 mart tarihleri arasında İstanbul'u ziyaret edecek. 2020 Olimpiyat Oyunları'na hangi kentin ev sahipliği yapacağı ise 7 eylül'de, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te açıklanacak.