İstanbul ''görücüye'' çıkıyor

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday kentlerden İstanbul, ''görücüye'' çıkıyor.

İstanbul ''görücüye'' çıkıyor
İstanbul ''görücüye'' çıkıyor
GİRİŞ 22.03.2013 14:56 GÜNCELLEME 22.03.2013 14:56

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu, aday kentlerden Tokyo ve Madrid'den sonra, 24-27 Mart tarihleri arasında İstanbul'da incelemelerde bulunacak.

IOC Başkan Yardımcısı İngiliz Craig Reedie'nin başkanlığını yaptığı 13 kişilik değerlendirme komisyonu, vizyon, kentsel miras ve iletişim, olimpiyat oyunları genel konsepti, siyasi destek ve halk desteği, yasal konular, çevre, finans, pazarlama, spor ve spor tesisleri, paralimpik oyunları, olimpiyat köyü, emniyet ile güvenlik ve tıbbi hizmetler, konaklama, ulaştırma ve medya faaliyetlerinden oluşan 14 tema üzerinde incelemeler yapacak.

İstanbul'a bu akşam gelecek heyet için yarın akşam Conrad Hotel'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı ve İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat ''Hoş geldin'' resepsiyonu verecek.

İstanbul'daki temaslarına 24 Mart Pazar günü başlayacak komisyon, 4 gün boyunca sabahları sunumları takip edecek, öğleden sonraları spor tesislerini gezecek.

Komisyon, 27 Mart Çarşamba günü basın toplantısı düzenleyecek.

-Rapor temmuz ayında IOC'ye sunulacak-

Değerlendirme komisyonu, İstanbul'u da ziyaret ettikten sonra, 3 aday şehir hakkında hazırlayacağı raporları temmuz ayında IOC'ye sunacak.

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehir 7 Eylül 2013 tarihinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılacak 125'inci IOC toplantısında açıklanacak.