All-Star'da zafer Batı'nın

Bu yıl 64'üncüsü düzenlenen NBA All-Star maçını, ev sahibi Doğu karmasını 163-158 yenen Batı karması kazandı.

All-Star'da zafer Batı'nın
All-Star'da zafer Batı'nın
GİRİŞ 16.02.2015 09:47 GÜNCELLEME 16.02.2015 15:36

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) 64'üncü  All-Star maçını, ev sahibi Doğu karmasını 163-158 yenen Batı karması kazandı.
 
New York'ta düzenlenen All-Star Hafta Sonu etkinliklerinin son  gününde, New York Knicks'e ev sahipliği yapan Madison Square Garden'da oynanan  maçta Doğu ve Batı konferanslarının yıldız oyuncuları bir araya geldi.
 
Halk oylamasıyla ilk 5'leri belirlenen maça ev sahibi Doğu karması  John Wall (Washington Wizards), Kyle Lowry (Toronto Raptors), LeBron James  (Cleveland Cavaliers), Carmelo Anthony (New York Knicks) ve Pau Gasol (Chicago  Bulls) ile çıktı. Batı karması ise Stephen Curry, Klay Thompson (Golden State  Warriors), LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers) James Harden (Houston  Rockets) ve Marc Gasol (Memphis Grizzlies) 5'i ile maça başladı.
 
Karşılaşmanın ilk çeyreğini, sahada daha organize bir görüntü veren  Batı, James Harden ve Russell Westbrook ikilisinin skorer oyunuyla 47-36 önde  kapattı. Bu çeyrekte Doğu adına ayakta kalan tek isim 15 sayı üreten LeBron James  oldu.
 
İkinci çeyreğin ilk dakikalarında farkın 18 sayıya kadar çıkmasının  ardından toparlanan Doğu karması, James'e Jimmy Butler (Chicago Bulls), Pau Gasol  ve John Wall'ın eşlik etmesiyle skoru eritti. Russell Westbrook'un 27 sayıyla en  skorer oyuncu olduğu ilk yarı, Batı'nın 83-82 üstünlüğüyle sona erdi.
 
R&B yıldızı Ariana Grande'nin devre arasında verdiği konserin ardından  başlayan üçüncü çeyrekte, iki takım da dengeli bir oyun ortaya koyarken, çeyrek  122-122'lik eşitlikle sona erdi. Son çeyrekte Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), DeMarcus  Cousins (Sacramento Kings) ve Chris Paul'un (Los Angeles Clippers) skorer  oyunlarıyla birlikte yıldızlarını daha verimli kullanan Batı, maçı 163-158 kazandı.
 
Toplam 321 sayı üreten oyuncular, Doğu'nun 163-155 kazandığı (318  sayı) 2014'teki All-Star maçının sayı rekorunu kırdı. Batı karmasında maçı 41 sayı ve 5 ribauntla tamamlayan Oklahoma City  Thunder Russell Westbrook, en değerli oyuncu (MVP) seçildi. Westbrook, Wilt  Chamberlain'in 1967'de kırdığı 42 sayılık rekoruna çok yaklaştı.
 
Batı'da James Harden ise, 29 sayı, 8 ribaunt ve 8 asistlik  performasıyla galibiyette önemli rol oynadı. LeBron James'in 30 sayı, 5 ribaunt ve 7 asistle sürüklediği Doğu  karmasında, Kyle Korver 21, John Wall 19 sayıyla maçı tamamladı.
 
Grammy ödüllü şarkıcı Christina Aguilera'nın maçtan önce sahne aldığı  gösteriyi, ABD eski başkanlarından Bill Clinton ile Rihanna, Chris Tucker,  Beyonce, Jay Z, Ethan Hawke, Ben Stiller, Sean Combs ve Nicki Minaj gibi birçok  ünlü tribünden takip etti.
 
Gösteri süresince, eski NBA yıldızlarından Julius Erwing, Oscar  Robertson, Bill Russell, Earvin "Magic" Johnson ve Kareem Abdul-Jabbar ile New  York Knicks efsanelerinden Bernard King, Earl Monroe, Phil Jackson, Bill Bradley,  Walt Frazier ve Willis Reed, sahaya davet edilerek onurlandırıldı.
 
Maçtan önce Brooklyn'deki Barclays Center'da düzenlenen NBA Gelişim  Ligi (D-League) All-Star karşılaşmasını ise "Prospects" ismiyle mücadele eden  Batı Konferansı'nı 129-94 mağlup eden Doğu Konferansı kazandı.
 
"Futures" ismiyle mücadele eden Doğu Konferansı'nda, maçı 28 sayı, 4  ribaunt ve 4 top çalma ile tamamlayan Fort Wayne Mad Ants oyuncusu Andre Emmett  MVP seçildi.

KAYNAK: AA