3'lük yarışmasında rekor kırarak şampiyon oldu!

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA'de tarihin en iyisi olarak yorumlanan Üçlük Yarışması'nda kazanan Stephen Curry oldu.

3'lük yarışmasında rekor kırarak şampiyon oldu!
3'lük yarışmasında rekor kırarak şampiyon oldu!
GİRİŞ 15.02.2015 09:19 GÜNCELLEME 15.02.2015 09:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NBA'in bu sezon en keskin üçlükçülerinin yarıştığı Üçlük Yarışması'nda, ligin en skoreri James Harden, geçen sezonun şampiyonu Marco Belinelli, ligin en keskin şutörlerinden JJ Redick, üçlük isabet yüzdesinde NBA rekortmeni Kyle Korver, ligin en çok üçlük basketi sahibi Wesley Matthews ve Warriors'ta attığı üçlüklerle "Splash Brothers" olarak anılan Klay Thompson ile Stephen Curry katıldı.

15 puan ve üstünün 'çok iyi' olarak değerlendirildiği ilk turda perdeyi Wesley Matthews açtı ve 22 puan bularak, çıtayı oldukça yükseğe çekti. Daha sonra sahneyeJJ Redick çıktı ve parkurdan 18 sayıyla çıktı. James Harden, başka bir senede finale kalabileceği 15 puan buldu. Kyrie Irving, müthiş bir ritm bularak tam 23 puan buldu. Sonrasında parkura çıkan Stephen Curry, Irving'e 23 ile cevap verdi. Warriors'ın keskin şutör Klay Thompson 24 puan bularak en yüksek rakama ulaştı. Böylece finale, Irving, Curry ve Thompson kaldı. Wesley Matthews, 22 gibi çok yüksek bir puan bulmasına rağmen ilk turda elenmekten kurtulamadı.

Final turunda ilk olarak Kyrie Irving şut atmaya başladı ve 17 puan aldı. Daha sonra Stephen Curry, inanılmaz bir ritm yakaladı ve tam 27 puan toplarak Üçlük Yarışmasırekoru kırdı. Son olarak parkura çıkan Klay Thompson, ikinci ve üçüncü kısımlarda düşük isabet bulunca ritmi bozuldu ve sadece 14 puan toplayabildi.

Stephen Curry, böylece NBA tarihinin en iyi üçlük yarışmasına sahne olan yarışmada şampiyon oldu.

YORUMLAR 1
  • saasasasasa 8 yıl önce Şikayet Et
    klay tompson olmasın 27 puan toplayan
    Cevapla