NBA yıldızı 'ben Müslümanım' dedi ve okumadı

NBA'de Cleveland forması giyen Dion Waiters ABD Ulusal Marşı'nı okumadı.

NBA yıldızı 'ben Müslümanım' dedi ve okumadı
NBA yıldızı 'ben Müslümanım' dedi ve okumadı
GİRİŞ 09.11.2014 00:45 GÜNCELLEME 09.11.2014 12:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

NBA'de Cleveland forması giyen Dion Waiters, içeriğinde hristiyanlıkla ilgili ögeler olduğu gerekçesiyle ABD Ulusal Marşı'nı okumak istemediğini bildirdi ve Utah Jazz maçından önceki seremoniye çıkmadı.

NBA'de geçtiğimiz günlerde oynanan Utah Jazz-Cleveland Cavaliers maçında Cleveland'ın oyuncusu Dion Waiters, ABD Ulusal Marşı okunurken sahaya çıkmamış; hava atışı yapılmadan birkaç saniye önce salona girip yerine oturmuştu. Waiters neden böyle yaptığını geçtiğimiz günlerde açıkladı.

Basketfaul'un haberine göre; Ohio basınına konuyla ilgili açıklama yapan Waiters, kendisinin Müslüman olduğunu ve dini inanışları gereği ABD Ulusal Marşı'nı okumak istemediği için, marş okunduğu sırada soyunma odasında kaldığını söyledi.

Bir sonraki maçta, sorun çıkmaması için milli marş serenomisine katılan Waiters'ın bundan sonra nasıl bir karar alacağı bilinmiyor.

MAHMUT ABDUL RAUF DA MARŞI OKUMAZDI

Bundan yıllar önce, sonraları Türkiye'de Fenerbahçe forması giymiş olan Mahmoud Abdul Rauf da ABD Ulusal Marşı seremonisine katılmayı reddetmiş ve NBA yönetiminden ceza almıştı. Rauf daha sonra törenlere katılsa da gözlerini kapatıp dua etmeyi tercih etmişti.

YORUMLAR 11
  • En çok siz biliyorsunuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Adamın ne zamandan beri müslüman olduğunu bilmiyorsunuz, yetiştiği ortamda İslamın nasıl ogretildigini bilmiyorsunuz, dönmesine laf söylemeyin. Inanc ayrı bir husus, dinin gereklerini yerine getirmek ayrı. Ayrıca gusul kisiyi dinden çıkaran bir mevzu degildir. Biz müslüman bir milletiz, bağımsızligimiz iman gücüyle kazanilan bir savaşa dayanır.Amerika'nınki öyle değil ama. Burda önemli olan törene katılma meselesi, marşı okuma değil. Törene katılabilir, durması gerektiği gibi saygılı bir durusta durabilir ve marşı okumayabilir. NBA uluslararası oyuncularında var olduğu bir lig. Herkes Amerikan Marşını bilmek ya da okumak zorunda değil ama herkes buna saygı duymak zorunda. Bizimde ülkemizde milli marsimiz okunurken takimlardaki oyunculardan okuması beklenmez.
    Cevapla
  • erhan taşdelen 9 yıl önce Şikayet Et
    gusule değer vermeyen adam (her tarafında dövme var) bence şov yapıyor
    Cevapla
  • y kurt 9 yıl önce Şikayet Et
    bizim istiklal marşımızın ikinci kıtasındaki hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal sözü hepsine değer
    Cevapla
  • musa 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ına kurban aslanım
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Din kardesime..bizde irk dil , mezhep, ten rengi ayrimi yoktur.Bizde Ummed vardir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle