NBA'de tarihi imza

Dünya basketbolunun 1 numaralı ligi NBA’in televizyon yayın hakları, 9 yıllığına 24 milyar dolar gibi astronomik bir rakama alıcı buldu.

NBA'de tarihi imza
NBA'de tarihi imza
GİRİŞ 07.10.2014 11:13 GÜNCELLEME 07.10.2014 11:13

Turner ve ESPN ile yeniden anlaşan NBA yönetimi, 2016 yılından itibaren geçerli olacak ve 9 yılı kapsayacak yeni sözleşme ile toplamda 24 milyar doları (yaklaşık 55.2 milyar TL) kasasına koyacak. NBA, eskisinin yaklaşık üç katı gelir elde edeceği yeni anlaşmaya göre dev lig için senelik yaklaşık 2.67 milyar dolarlık (6 milyar 150 milyon dolar) bir gelir yaratmış olacak. Şu anki sözleşmede Turner ve ESPN’in 8 yıllık anlaşma için ödediği tutar 7.5 milyar dolar değerindeydi. Böylece dünyanın en önemli ligi, 9 yıllık yeni anlaşma ile gelirini eskiye oranla üçe katlamış oldu.

ANLAŞMA OYUNCULARA YARAYACAK 

Bu anlaşmanın lige etkisi ise oyuncu maaşlarında olacak. Oyuncu maaşlarının yüzde 20 oranında artması beklenirken, yıllık ortalama maaş da yaklaşık 8 milyon dolar seviyesine gelecek. Ayrıca takımların Salary Cap (maaş limiti) sınırı da aşağı yukarı 15 milyon dolarlık bir artışa uğrayacak. Yeni anlaşmanın ayrıntılarının sezon açılışında açıklanması beklenirken, final yayınlarının sahibi olan ESPN bu ayrıcalığını sürdürdü. Turner şirketi ise All-Star hafta sonuna sahip olmaya devam edecek. Ayrıca uluslararası yayınlar ve League Pass’in kontrolü de Turner şirketinde olacak.