Belçika'ya Ayhancan Güven damgası!

Milli Sporcumuz Ayhancan Güven 16-17 Eylül tarihlerinde Porsche GT3 Cup Challenge Benelux serisinin 5.ayağında beşinci oldu.

Belçika'ya Ayhancan Güven damgası!
Belçika'ya Ayhancan Güven damgası!
GİRİŞ 21.09.2017 13:54 GÜNCELLEME 21.09.2017 13:54

Milli Sporcumuz Ayhancan Güven 16-17 Eylül tarihlerinde Porsche GT3 Cup Challenge Benelux serisinin 5.ayağı için Belçika, Zolder pistindeydi. Cumartesi günü yapılan her iki sıralama seansı sonucunda pole pozisyonu elde etmesinin yanı sıra, Zolder pistinde Porsche GT3 aracı ile atılmış en hızlı tur zamanını kaydetti ve pistin yenin rekorunu elde etmiş oldu.

17 Eylül Pazar günü gerçekleşen ilk yarışa ilk sırada başlayan Ayhancan, startta patinajda kaldı ve 4.liğe geriledi. Ancak yarış boyunca yaptığı ataklarla son turlarda liderliğe oturdu.

Podyumda Türk bayrağını dalgalandıran ve İstiklal Marşını okutan Milli Sporcu, önemli bir dereceye imza atmış oldu. İkinci yarışa da pole pozisyonda başlayan Güven, yağmurlu hava şartları ve ıslak zemine rağmen bir çok pilot gibi kuru lastikler ile start aldı. Start sonrası 3.lüğe gerileyen Ayhancan, yarışın ilk turlarında önde ki rakibini geçerek 2.liğe yükseldi. 12.turda arka grupta yaşanan kaza sonucu, piste güvenlik aracının girmesi ve pilotların arasında ki farkın kapanması ile 1.lik için risk alan Sporcumuz, pistin ıslak kalan zemininde yoldan çıkarak son turda 6.lığa kadar geriledi. Buna rağmen yarışı 5.likle tamamladı.

Ayhancan Güven, 30 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde Porsche Carrera Cup Fransa ve Porsche GT3 Cup Challenge Benelux ortak yarışı için Barcelona’nın Catalunya pistinde mücadele edecek.