'Sen git dönercilik yap diyen Avrupalılar...'

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve öğrencisi genç yetenek Toprak Razgatlıoğlu açıklamalarda bulundu.

'Sen git dönercilik yap diyen Avrupalılar...'
'Sen git dönercilik yap diyen Avrupalılar...'
GİRİŞ 13.04.2017 13:04 GÜNCELLEME 13.04.2017 13:07

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve öğrencisi genç yetenek Toprak Razgatlıoğlu Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) 2017 organizasyonunda “Motorsporda Bayrak Değişimi” panelinde konuşmacı olarak yer aldı. 

Dünya Supersport Şampiyonası’na talihsizliklerle başladığını; ancak gelecek yarışlara hazır olduğunu belirten Sofuoğlu, şampiyonluk şansının devam ettiğini ifade etti. Motor sporlarında Kenan Sofuoğlu’nun izinden giden 20 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu ise devralacağı bayrağı daha da ileri taşıyacağını söyledi.

“SEN GİT DÖNER YAP DİYEN AVRUPALILAR OLDU”

Kariyerine 2-3 yıl daha devam edip, ardından bayrağı genç yarışçılara bırakmak istediğini paylaşan Sofuoğlu, “2002 yılında ailemin desteğiyle Avrupa’ya gidebildim. Zor şartlarda, yol göstericim olmadan bu spora atıldım. İlk günden beri Avrupalı yarışçılar başarılarımı kıskandı, rahatsız oldu. 'Sen git döner yap, yarışma!' diyen rakiplerime en güzel cevabı bugün kazandığım başarılar ile verdim” dedi.

YENİ NESİL SPORCULAR ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

Motosiklette Türkiye’nin önemli bir potansiyeli ve altyapısı olduğunu söyleyen yarışçı, gençlere her alanda destek olunması gerektiğini ifade etti. Sofuoğlu, “Motor sporları emek, çok çalışma ve maddi destek isteyen bir alan. Yeni nesilde ülkemizi uluslararası alanda temsil edecek genç yetenekler var. Özellikle Toprak Razgatlıoğlu benden sonra başarıları ile ülkemizi temsil edecek çok yetenekli bir isim. Bu anlamda yeterli destek ve bilinç oluşursa gelecekte birçok yarışçı uluslararası arenada boy gösterecektir. Gençlerimizden ve motor severlerden hız ve yarış isteklerini caddelerde değil pistlerde, uygun kıyafetler ile gidermelerini rica ediyorum” dedi.

ŞAMPİYONLUK İÇİN ÇALIŞIYOR

İlk defa 5 yaşında motosiklet üzerine çıkan, 2004’te henüz 8 yaşındayken KTM 65 cc Türkiye Motokros Şampiyonu olarak ilk başarısını alan Toprak Razgatlıoğlu ise Kenan Sofuoğlu ile çalışmaya başladıktan sonra performansını artırarak yeni başarılar elde ettiğini ifade etti. Razgatlıoğlu, başta Kenan Sofuoğlu olmak üzere kendisine destek veren herkesin sorumluluğu ile ilk hedefinin Superbike şampiyonluğu olduğunu aktardı. Genç yarışçı devralacağı bayrağı daha da ileri taşımak isteğini belirtti.