Kötü haber geldi! Kenan Sofuoğlu...

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, sakatlığı nedeniyle 2017 Dünya Supersport Şampiyonası'nın ilk 2 yarışına katılamayacağını açıkladı

Kötü haber geldi! Kenan Sofuoğlu...
Kötü haber geldi! Kenan Sofuoğlu...
GİRİŞ 21.02.2017 15:34 GÜNCELLEME 21.02.2017 15:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Şampiyonayı 5 kez kazanan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akyazı'daki antrenman sırasında geçirdiği kazanın ardından sağ elinin kırıldığını ve ameliyat olduğunu hatırlattı.

Elindeki platini ameliyatla aldırdıktan sonra 26 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek sezonun ilk yarışı için Avustralya'ya gittiğini belirten Sofuoğlu, ancak antrenmanlar sırasında elinin çok daha kötü duruma geldiğini söyledi.

Sofuoğlu, yarışabilmek için çok gayret sarf ettiğini vurgulayarak, "İşin doğrusu Türkiye'de en son ameliyat olduğumda metalleri aldırdığımızda, parmağım tekrar yerinden çıkmış. Burada 2 gün boyunca sürekli iğne ve ağrı kesiciler verildi ancak bir türlü hiçbir şey fayda etmedi. 2-3 turdan fazla motosikleti sürecek gücüm kalmıyordu. O yüzden bırakma kararı verdik. İnşallah, 2 Nisan'da İspanya'daki yarışa yetişmeye çalışacağız. Bu şekilde sezonun ilk 2 yarışını kaçırmış oluyoruz." diye konuştu.

Ankara'ya dönerek yeniden ameliyat olacağını anlatan Sofuoğlu, şunları kaydetti:

"Bırakma kararını kendim vermedim. Doktorlarla görüştük. Özellikle Ankara'da ameliyatımı yapan hocamı da aradım. Burada motor yarışlarında çok tecrübeli doktorlar var, onlarla da görüştüm. Hepsi bu kararın doğru olduğunu söyledi. Bu şekilde piste çıkmamın çok tehlikeli olduğunu belirttiler. Fren sıkma ve gaz verme gücüm olmadığından ötürü bırakıp, sezonun 3, en kötü ihtimalle 4. yarışına yetişmeyi amaçlıyoruz. Sezonda iki yarışa çıkamamak şampiyonluğu zora sokacak ama nasipten ötesi olmaz."

YORUMLAR 5
  • Körfez 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunda da vardır bir hayır, belki ilk iki yarışta daha büyük kazalar olacaktı. Hasbinallahi ve ni'm el vekil
    Cevapla
  • kozluca 7 yıl önce Şikayet Et
    yeter be aslanım seni dünya kabul etti daha ne olacak.bize yaşayan efsane lazım.artık üstad oldun bilgini aktar yeni nesillere nice kenanlar yetişsin ardından.
    Cevapla
  • mhcivelek 7 yıl önce Şikayet Et
    merak etmesin ilk ikiden sonrasına katılır yine şampiyon olmasını bilir geçmiş olsun
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    üzülme şampiyon kafaya takma.
    Cevapla
  • huseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah C.C yar ve yardımcın olsun Güzel insan!...
    Cevapla