Sofuoğlu rüzgarı İtalya'da da devam etti!

Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nın İtalya'daki Misano Pisti'nde düzenlenen 8. ayağında sezonun 4. galibiyetini aldı.

Sofuoğlu rüzgarı İtalya'da da devam etti!
Sofuoğlu rüzgarı İtalya'da da devam etti!
GİRİŞ 19.06.2016 13:58 GÜNCELLEME 19.06.2016 13:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, İtalya'daki Misano Pisti'nde düzenlenen sezonun 8. yarışında birinci oldu.

İtalya'nın Rimini kentindeki 4 bin 226 metrelik Misano Pisti'nde koşulan sezonun 8. ayağı, 19 tur üzerinden yapıldı.

Mücadeleye 2. sırada başlayan Kawasaki Puccetti pilotu Kenan Sofuoğlu, startta pozisyonunu korudu ancak 2. turda Honda takımından Patrick Jacobsen'e geçilerek 3'üncülüğe geriledi. Jacobsen, "pole pozisyonu"nun sahibi Bardahl Evan Bros Honda takımından Federico Caricasulo'yu 7. turda geçerek liderliğe yükseldi.

Bitime 4 tur kala Caricasulo'yu geride bırakarak 2'nciliğe yerleşen Kenan, 2 tur kala Jacobsen'e yaptığı atakla da liderliğe çıktı. Caricasulo, aynı tur içinde Jacobsen'i geçerek 2. sıraya tırmandı.

Kalan bölümde farkı koruyan 31 yaşındaki milli sporcu, bu sezon 4'üncü, Supersport kariyerindeki 36'ncı zaferini elde etti. Liderin 0.5 saniye arkasındaki Caricasulo 2'nci, Kenan'dan 0.9 saniye sonra bitiş çizgisini geçen Jacobsen ise 3'üncü oldu.

Puanını 146'ya çıkaran Kenan Sofuoğlu, pilotlar klasmanında rakipleriyle arasındaki farkı açtı. Milli motosikletçiyi, 106 puanla takım arkadaşı Randy Krummenacher ve 92 puanla Jacobsen izledi.

Dünya Supersport Şampiyonası'na, eylül ayına kadar ara verilecek. Sezonun 9. yarışı, 18 Eylül'de Almanya'da düzenlenecek. 

Sezonun 8. yarışının ardından sürücüler klasmanının ilk 5 sırasındaki puan durumu şöyle:

1. Kenan Sofuoğlu (Türkiye) - 146 puan 

2. Randy Krummenacher (İsviçre) - 106 

3. Patrick Jacobsen (ABD) - 92 

4. Gino Rea (Büyük Britanya) - 78 

5. Jules Cluzel (Fransa) - 75 

YORUMLAR 5
  • ilker 7 yıl önce Şikayet Et
    Bravo.sofuogluna o bayragimizi dalgalandiriyor ya bana herseyi unutturuyor.
    Cevapla
  • ilker 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kenan kardeşimize sahip çıkalım arkadaşlar. Kendisi Sakaryalı ve Çok düzgün bir ahlakı karakteri var. Allah ondan ve ailesinden razı olsun. Yeni bebeğiyle birlikte nice mutlu uzun ömürleri olsun İnşallah.
    Cevapla
  • Dadas 25 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun buna sesiz kahraman denir bazi oyuncular gibi sacini duzektmiyor neyse sayin sofu ogluna tskler nice basarilar arzumuz olsun yuce mevlamdan.
    Cevapla
  • ertugrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin gururu
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Kenan abimize. Futbolda uzulen ulkemizi en guzel sekilde teselli ediyor. Basarilarinin devami dilegiyle.
    Cevapla