'Mucizeye bir çok kez tanıklık ettim'

Alman beyin cerrahı Friedrich Weber, bitkisel hayattaki Michael Schumacher'in durumunu analiz etti.

'Mucizeye bir çok kez tanıklık ettim'
'Mucizeye bir çok kez tanıklık ettim'
GİRİŞ 27.12.2015 14:11 GÜNCELLEME 27.12.2015 14:17

Fransa Alpleri'nde geçirdiği kayak kazasının ardından komaya giren eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher, ardından geçirdiği operasyonla hayata dönmüş ancak bitkisel hayata girmişti. Yıldız pilot o dönemden bu yana İsviçre'deki villasında rehabilitasyon sürecini geçiriyordu.

Weber, "İki yılı aşan pek çok beyin yaralanmasında, yenileme potansiyeli çok düşüktür. Altı ay içinde düzelmeyen bedensel fonksiyonlar, genellikle tekrar geri gelmezler. Düzelirse de tam gelişmemiş, güdük bir şekilde kalabilirler" dedi.

'İyi tedavi ve iyi fizyoterapi'

Friedrich Weber, "Bu durum ancak çok iyi bir tedaviyle ve fizyoterapi süreciyle mümkün olur. Gelişme olmasına karşın bu düşük seviyede olabilir. Yürümeyi öğrenmek, tekrar bağımsız bir şekilde yürüyebileceğin anlamına gelmez. Pek çok hasta uzun süreli tedavi sürecinde kalırlar" diye konuştu.

'Bir gün bir hastam gelip de...'

Tüm bunlara karşın, umutlanmak için sebep olduğunu belirten Friedrich Weber şöyle devam etti: "Ben kendi kariyerimde mucizeye bir çok kez tanıklık ettim. Bir gün bir hastamın ansızın önümde belirip mutlu bir şekilde 'iki yıl önce ben de burada komada onlarla birlikle yatıyordum' dediğini biliyorum."

KAYNAK: MİLLİYET