Indycar'da yürekler ağza geldi!

Indycar'da sezonun 11'inci yarışına kazalar damaga vurdu. Yarışı ise Graham Rahal kazandı.

GİRİŞ 28.06.2015 19:55 GÜNCELLEME 28.06.2015 20:14

Kalifoniya Fontana'daki yarış pisti Indycar sezonunun 11'inci yarışına evsahipliği yaptı. Simon Pagenaud'un pol pozisyonunda başladığı 250 turluk yarışın ilk büyük kazası 136'ıncı turda Will Power ile Ryan Briscoe arasında sıkışan Helio Castroneves'in duvara çarpmasıyla gerçekleşti.

22 tur sonra ise Ed Carpenter ile Josef Newgarden çarpıştı. 188'inci turda Graham Rahal pit alanında yakıt alırken sorun yaşadı ve zaman kaybetti.

Liderliğin 14 sürücü arasında tam 80 kez el değiştirdiği çekişmeli yarışın bitimine 9 tur kala Will Power ile Takuma Sato çarpıştı. Pistin temizlenmesi için  yarışa bir süre ara verildi.

Mücadele yeniden başladığında lider Graham Rahal yerini korumaya çalıştı. Onun arkasında bitime iki tur kala bir büyük kaza daha meydana geldi.

Ryan Hunter Reay ile çarpışan Ryan Briscoe'nun aracı havalandı, takla atıp çok sert biçimde yere indi. Briscoe büyük bir şans eseri kazayı yara almadan atlattı.

Uyarı bayrakları sallanırken tamamlanan yarışın galibi Graham Rahal oldu. Onu Tonny Kanaan ve Marco Andretti izledi.  Juan Pablo Montoya ise 4'üncü olarak şampiyona liderliğini korudu.