'Hollanda ve İspanya'da avantaj sağladım'

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Hollanda ve İspanya birincilikleri bizi şampiyona liderliğine taşıdı ve güzel avantaj elde ettik" dedi.

'Hollanda ve İspanya'da avantaj sağladım'
'Hollanda ve İspanya'da avantaj sağladım'
GİRİŞ 29.04.2015 12:45 GÜNCELLEME 29.04.2015 12:45

Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki kendi adını taşıyan pistte Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda mücadele eden Toprak Razgatlıoğlu ile antrenman yapan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi. 

Sofuoğlu, sezona iyi başlangıç yaptıklarını belirterek, "Özellikle son iki yarıştır Hollanda ve İspanya birincilikleri bizi şampiyona liderliğine taşıdı ve güzel avantaj elde ettik" dedi.

Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda mücadele eden Razgatlıoğlu'nun da lider olduğunu anımsatan Sofuoğlu, "Artık şampiyonluğun planlarını yapmaya başlayacağız. Orada çıkartacağımız puanlar, şampiyonanın biraz daha rengini belli edecek. Moral ve motivasyon olarak en iyi seviyedeyiz" şeklinde konuştu.

Bayrağı devredecek 

Kenan Sofuoğlu, şampiyonada yarışabilmesinde destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Motosiklet Federasyonuna teşekkür etti.

Kariyerine yönelik bir yol haritası belirlediğini ifade eden Sofuoğlu, şunları kaydetti:

"Allah nasip ederse bu yıl 4'üncü şampiyonluğu başarabilirsem, amacım beşinci şampiyonluğu yaşayıp kariyerime son vermek. Çünkü artık Toprak yetişti. İstediğim şekilde anlaşmalar yapabilirsem Toprak'ı 2016 yılında Dünya Supersport Şampiyonası'na almak istiyorum. Geldikten sonra ilk yıl çaylak yıl olacak, bizimle çekişir, belki geçer ama bir yıl sonunda eminim bizi geçecektir ve dünya şampiyonluğunu artık o alacaktır. Ondan sonra da inşallah onun kariyeri yürüyecek, ben kariyerime son vereceğim. Çok şükür ki Türkiye'de yeni sporcular çıkıyor. Elimden geldiği kadar onların kariyerinde katkı sahibi olmaya çalışacağım."