Sofuoğlu dünya şampiyonluğuna gözünü dikti

İtalya takımı San Carlo Puccetti Racing adına yarışacak olan Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 2015'te dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Sofuoğlu dünya şampiyonluğuna gözünü dikti
Sofuoğlu dünya şampiyonluğuna gözünü dikti
GİRİŞ 22.09.2014 13:32 GÜNCELLEME 22.09.2014 13:32

Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon yarıştığı Kawasaki MAHI Racing Team India takımında birçok sorun yaşadığını belirtti.

Kenan Sofuoğlu, geçen sezon ummadığı kadar sıkıntılı bir dönem geçirdiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2013 yılında dünya ikincisi oldum. Tabi kötü sonuç değildi ama bizim için artık hedef şampiyonluk. Çok doğru bir anlaşma yaptığımıza inanıyorum, daha şimdi görebiliyoruz onu. Ama 2015'le alakalı adımlarımı çok dikkatli attım, anlaşmamı imzaladım. İmzaladığım takımla deneme de olsa bir yarış yaptım. Takımın çok iyi olduğunu gördüm. Onun dışında bir şey yok, tek bir hedef var, o da 2015 dünya şampiyonluğu."

Türkiye'nin son yıllarda motor sporunda büyük ilerleme katettiğini dile getiren Sofuoğlu, Avrupa seviyesinde yarışacak genç sporcuların sayısının arttığını belirtti.

"Gençlerin hızı, normal ötesi" diyen Sofuoğlu, "Bu hafta boyunca gençlerle hemen hemen her gün antrenman yaptık. Bu çocukların yaşı 12 ama bindiğimiz motosiklette beni geçiyorlar şu anda. Tabi ki o motosiklet onlara daha uygun, benim kiloma uygun değil. Her ne olursa olsun benimle aynı piste çıkıp beni geçebiliyorlarsa elimizde gerçekten çok büyük yetenekler var. Çocukları Avrupa'ya götürmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA