Kenan Sofuoğlu'na kadın rakip

Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nda Süpermoto B kategorisinin tek bayan yarışmacısı ve gurubun lideri olan 19 yaşındaki Nazlıcan Aydın, gelecek yıl bir üst kategoride milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'yla yarışmak istiyor.

Kenan Sofuoğlu'na kadın rakip
Kenan Sofuoğlu'na kadın rakip
GİRİŞ 01.11.2013 11:19 GÜNCELLEME 01.11.2013 11:19

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın Süpermoto B kategorisinde son etap öncesi grubunda lider olarak yarışları sürdüren Nazlıcan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yaşında başlayan motosiklet tutkusunun artarak sürdüğünü söyledi.

Bu yıl Türkiye Süpermoto Şampiyonası, Süpermoto B kategorisinde şampiyonluğu hedefleyen Aydın,tüm erkek sporcuları geride bırakarak liderliğini sürdürmenin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Motorsporlarına ailesinin desteğiyle başladığını, 10 yaşından sonra da resmi yarışlara katılmaya başladığını belirten Aydın, "Bugüne kadar süpermoto yarışlarında pek çok birinciliğim oldu. Süpermoto yarışlarında erkeklerle yarışıyorum. Çünkü çok az bayan yarışçı var. Süpermoto A'da zaten bayan yarışçı yok. Süpermoto B'de ise sadece ben varım" dedi.

- "Kenan ağabeyle yarışma fikri beni heyecanlandırıyor"

Nazlıcan Aydın yaklaşık 7 yıldır süpermoto yarışlarına katıldığını, 65 cc, 85 cc, S3 kategorilerinde art arda birincilikleri olduğunu kaydetti.

Aydın, "Bu yıl Süpermoto B'de ilk üç yarışa 250 cc motorla katıldım. Son iki yarışa ise daha büyük bir motor olan450 cc ile katıldım.5. etabı tamamladık. Şu anda grubun lideriyim. İzmir'de 6. etabı da kazanıp Türkiye şampiyonu olmak istiyorum. Şampiyon olursam önümüzdeki yıl Süpermoto A kategorisine çıkıp en üst grupta yarışacağım. Burada milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile aynı pistte olmak fikri beni heyecanlandırıyor. Kenan ağabey çok hızlı. Onunla yarışmak beni daha da geliştirecek diye düşünüyorum" dedi.

- "Motor üzerinde kendimi özgür hissediyorum"

Süpermoto yarışlarının zorlu geçtiğini ancak kendini motor üzerinde özgür hissettiğini söyleyen Aydın, kadınların motorsporlarında başarılı olmaları için hiçbir engel bulunmadığını dile getirdi.

Erkeklere nazaran daha güçsüz olduğunu ancak motor üzerinde yılların verdiği tecrübe ile rahat hareket edebildiğini kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

"Yarışta ani kararlar verip motoru en hızlı şekilde kullanmak zorundasınız. Lider olmak ve arkadan gelenlerin baskısını hissetmek sizi daha hızlı sürmeye motive ediyor. Bu yıl yarışlarda istediğim dereceleri aldım. Önümüzdeki yıl çok daha iyi olmak istiyorum. Bayan sporculara destek verilirse erkekler kadar başarılı olacaklarını düşünüyorum. Ben önümüzdeki yıl Süpermoto A kategorisinde Türkiye'nin en hızlıları ile yarışacağım ve bugüne kadar ailemden başka kimse bana destek olmadı.Avrupa ve dünyada başarılı bir motosikletçi olarak tanınmak istiyorum."

AA