Sofuoğlu, bu kez organ bağışı için gaza bastı

Dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, organ bağışına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen sembolik yarışa katıldı.

Sofuoğlu, bu kez organ bağışı için gaza bastı
Sofuoğlu, bu kez organ bağışı için gaza bastı
GİRİŞ 24.09.2013 19:23 GÜNCELLEME 24.09.2013 19:23

Organizasyonda yer aldığı için mutlu olduğunu dile getiren Sofuoğlu, kendisinin de seve seve organ bağışında bulunabileceğini söyledi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın organ bağışı konusunda toplumdaki farkındalığı artırmaya yönelik düzenlediği sembolik yarışın İstanbul etabı Sultanahmet Meydanı'ndan başladı.

'Organ bağışlarımızla umudunu kaybedenlere umut olmak üzere yola çıkıyoruz' sloganıyla düzenlenen yarışa dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu da katıldı.

Organizasyona katılmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Sofuoğlu hasta olmasına rağmen programa katıldığını söyledi.

Türkiye'deki organ bağışı oranının çok düşük olduğuna dikkat çeken Sofuoğlu Motosiklet Federasyonu'nun bu benzer organizasyonlarla hem motor sporlarına hem de toplumsal sorunların çözümüne katkı sağladığını ifade etti.

Sofuoğlu henüz organ bağşında bulunmadığını ancak organlarını seve seve bağışlayacağını aktardı. Sofuoğlu, konuşmasının ardından motosikletiyle küçük bir de gösteri yaptı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar da, spor yapmanın ve yaptırmanın yanı sıra toplumsal projelere de önem verdiklerini belirtti.

Türkiye'de organ bağışlamama sorunu bulunduğunun altını çizen Uçar, farkındalık yaratmak ve insanların bu konudaki duyarlılığını artırmak için bu organizasyonu düzenlediklerini ifade etti.

Sembolik yarışın Ankara'da başladığını hatırlatan Uçar, İstanbul'un ardından sonraki etapların Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'da gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

Motosiklet yarışçıları ve tutkunları olarak yollarda olacaklarını dile getiren Uçar, organ bağışı için farkındalık yaratmaya çalışacaklarını kaydetti.

Sembolik yarışın startını ise İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin verdi. Tekin'in damalı bayrağı sallamasıyla gaza basan motosikletçiler organ bağışına dikkat çekmek için yola çıktı.