Böyle bir şampiyona görülmedi

Motosiklet Federasyonu, İstanbul Park'ta 80 bin Euro'ya ulaşan maliyet bütçesini sarsmasın diye TIR ve otobüsler kiralayıp şampiyonayı Komşu'ya taşıdı, sadece 16 bin Euro ödedi.

Böyle bir şampiyona görülmedi
Böyle bir şampiyona görülmedi
GİRİŞ 09.05.2013 10:10 GÜNCELLEME 09.05.2013 10:10

Türkiye Şampiyonası, adı üstünde Türkiye'de yapılır değil mi? Ama bu kez öyle olmadı. Avrupa'nın en iyi motosiklet ve otomobil yarışlarının yapıldığı İstanbul Park Pisti dururken, Motosiklet Federasyonu, Türkiye Şampiyonası'nı Yunanistan'ın Serez kentinde yaptı.

Peki neden?

Federasyon, şampiyona için İstanbul Park yönetimiyle temasa geçti. İki günlük yarış için federasyona çıkarılan fatura sadece kiralama için 55 bin Euro oldu. Diğer giderler için de ayrıca 25 bin Euro gerekecekti.Araştırıldı, aynı fatura, Yunanistan'ın Serez kentinde sadece 3 bin 600 Euro idi. Hesap, kitap yapıldı ve Serez'in yolu tutuldu.

TIR'lar ve otobüsler

Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, ''İstanbul pisti için kiralama ücretinin dışında hakem, gözlemci, güvenlik, sağlık, iletişim, Reis kontrol sistemi (pistin bütün her metrekaresini gösteren kameralar) ve padok masrafları ile 2 günlük yarış 80 bin Euro'ya malolurken, biz Yunanistan'daki pist kirasının dışında motosikletleri götürmek için TIR ve otobüs ücretleri dahil sadece 16 bin Euro'ya iki günlük Türkiye Şampiyonası'nı düzenledik. Otomobil Sporları Federasyonu'nun da İstanbul Park'ta tek yarışı yok. Onlar da bu ücretlerden mağdur'' dedi.

İtalya ve İspanya da sudan ucuz

İtalya ve İspanya'daki Avrupa'nın en iyi pistlerinde adam başı 2 günlük kiralamanın sadece 150 Euro olduğuna işaret eden Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, şöyle dedi:

''Ulaşım giderleri nedeniyle Türkiye'ye yakın olan, Serez pistini tercih ettik. İstanbul Park artık bir ticari işletme olduğu için bizim orada spor yapma imkanımız kalmadı.''