Milliler liderliğini sürdürdü

2017 FIBA Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 3'üncü maçında A Milli Kadın Basketbol Takımı, Romanya ile karşılaştı.

Milliler liderliğini sürdürdü
Milliler liderliğini sürdürdü
GİRİŞ 20.02.2016 21:31 GÜNCELLEME 20.02.2016 21:31

Sala Polivalenta Salonu'nda oynanan mücadele, 56-45'lik skorla Türkiye'nin üstünlüğü ile son buldu. Bu skorla A Milli Takım, H Grubu'nda liderliğini sürdürürken, Romanya ilk mağlubiyetini aldı.

Maça Bahar Çağlar'ın bulduğu sayılar ile başlayan A Milli Takım, etkili oyununu sürdürerek 8'inci dakikada Hollingsworth sayılarıyla aradaki farkı 8 sayıya çıkardı: (17-9) Potanın perileri ilk çeyreği 19-12 önde kapattı. 

İkinci periyotta Hollingsworth ile etkili olan A Milli Takım, 17'nci dakikada aradaki farkı 10 sayıya (29-19) çıkardı. Sert bir savunma uygulayarak Milli Takım'ın önünü kesmeye çalışan Romanya, 9-02lık bir seri yakalayarak Marginean'ın sayılarıyla ilk yarı farkını tek sayıya indirdi: 29-28.

Üçüncü periyotta Işıl Alben'in üç sayılık basketlerle üstünlüğünü koruyan A Milli ekip, Bahar Çağlar'ın bulduğu sayıyla 38'inci dakikada aradaki farkı 11 sayıya çıkardı: 44-33. Ev sahibi ekip, Marginean'ın sayıları ile aradaki farkı azaltırken 3'üncü periyot 44-40 Türkiye'nin üstünlüğü ile son buldu.

Son çeyrekte, Hollingsworth'ün oyuna dahil olmasıyla pota altında etkilenen A Milliler, 6 dakika boyunca rakibine sayı verdirmedi. Hollingsworth bulduğu sayılarla aradaki fark 11 sayıya (51-40) yükseldi. Mücadelenin son dakikasında Cansu Köksal, sağ ayak bileğinden sakatlandı. Son çeyrekte rakibine sadece 5 sayı veren Türkiye, mücadeleden 56-45 galip ayrıldı.

Bu skorla A Milli Ekip H Grubu'nda liderliğini sürdürürken, Romanya ilk mağlubiyetini aldı.

MÜCADELEYE REKOR KATILIM

Romanya ile Türkiye'nin 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda karşılaştığı müsabakaya rekor katılım gerçekleşti. Bütün biletlerin tükendiği 7200 kişi kapasiteli Sala Polivalenta Salonu'ndaki mücadele, kadın ve erkek basketbolu açısından ülke genelinde rekor katılımın olduğu ilk mücadele oldu.

DEV BAYRAK AÇILDI

Romanya Milli Takımı'nı desteklemeye gelen taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçta, tribünden 102 metre uzunluğunda Romanya bayrağı açıldı.

ESKİ MİLLİLER YERİNİ ALDI

A Milli Takımı yalnız bırakmayan kadın basketbolunun efsaneleri tribündeki yerini aldı. Eksi milli oyuncular karşılaşmada Ay-Yıldızlı formalarını giyip, Türk bayraklarını da alarak ile kendilerine ayrılan yerden gönülden bağlı oldukları takıma tezahüratlarla destek verdiler.

'TRİBÜNE RENK KAT'

TBF'nin Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye'de finansal olarak desteklemeye değer gördüğü 'Fans Againist Violence' projesi kapsamında iki takım oyuncuları sahaya 'Tribüne Renk Kat' yazılı pankart ile çıktı. TBF önderliğindeki proje Bulgaristan, Hırvatistan, İspanya ve Litvanya Basketbol Federasyonlarının ortaklığında Brüksel'e bağlı olarak 31 Aralık'a kadar sürecek. 

Salon: Sala Polivalenta
Hakemler: Ognjen Jokic (Karadağ), Maka Kupadatze (Gürcistan), Mykola Ambrosov (Ukrayna)

Romanya: Parau (6), Irimia (2), Pop(6), Marginean(12), Pascalau(7), Stoiedin(5), Stoenescu(7), 

Türkiye: Işıl Alben(12), Olcay Çakır(7), Tuğçe Canıtez(2), Bahar Çağlar(12), Hollingsworth(15), Ayşegül Günay(1), Kübra Ekşi, Ayşe Cora(2), Şaziye İvegin Üner(3), Esra Ural(2), Cansu Köksa, Pınar Demirok, 

1. Periyot: 12-19
Devre: 28-29
3. Periyot: 40-44

5 faulle çıkan: 36.53 Hollingsworth (Türkiye), 39.39 Pascalau (Romanya)