Filenin Sultanları Almanya'yı devirdi

2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemelerinde Türkiye Bayan Voleybol Milli Takımı, A Grubu'ndaki ikinci maçında Almanya'yı 3-1 yendi.

Filenin Sultanları Almanya'yı devirdi
Filenin Sultanları Almanya'yı devirdi
GİRİŞ 05.01.2016 22:24 GÜNCELLEME 05.01.2016 22:24

Filenin Sultanları, grubun üçüncü maçında yarın saat 19.30'da Hollanda ile karşılaşacak.

Birinci sete Almanya karşısında Kübra'nın sayısı ile başlayan Milliler, Gözde Kırdar ve Neriman'ın hücumlarında Kozuch'un bloklarına takıldı. Servis karşılamada ve file bloklarda peş peşe hatalar yapan Sultanlar, ilk teknik molaya Almanya karşısında 8-4 yenik girdi. Arka alandan top çıkartmakta zorlanan Milliler, hücumda Gözde ve Kübra ile etkili oldu. (11-9) Kübra ve Neslihan'ın servislerinden sayı üretemeyen Milliler, çabuk oynayan Almanya karşısında Naz ile maça tutundu ve ilk defa skoru (14-14) beraberliğe getirdi. Filenin Sultanları, yüksek paslı hücumlarla topu sayıya çeviren Neslihan'ın oyuna katkısıyla ikinci teknik molaya 15-16 önde girdi. Setin son bölümünde bloklarda rakibine geçit vermemeye çalışan Milliler, Anja ve Kozuch'u durduramadı. Fark 5 sayıya çıksa da Neslihan ve Nazlı'nın hücumdaki etkili oyunlarına Neriman da eklendi ve skoru 25-25'e getirdiler. Taraftarların tezahüratları altında inanılmaz bir dönüş yapan Sultanlar, seti 25-27 kazandı: (0-1)

İkinci sete savunma hatalarını değerlendiren Almanya iyi başladı. Ancak Milliler, hemen toparlanarak Neriman-Naz ve Kübra ile bulduğu sayılarla oyuna tutundu ve ilk molaya Almanya bir sayı farkla 8-7 üstün giren taraf oldu. Mola dönüşü Neriman-Neslihan ikilisinin bulduğu sayılarla (9-9) beraberliği yakalayan milliler ikinci sette file üstünde etkili oldu ve ilk defa 2 farkla (11-13) öne geçti. Ancak Almanlar'da ilk sette tek başına 13 sayı üreten Kozuch devreye girdi ve takımına beraberliği getirdi. Sultanlar da, etkili oyununu sürdüren Neslihan ve Eda'nın sayılarıyla ikinci teknik molaya (14-16) önde girdi. Molanın ardından Milliler, 4-0'lık bir seri yakaladı ve 14-20 öne geçti. Ancak Almanya Heike ve Lenka ile bulduğu sayılarla skoru (23-23) beraberliğe getirdi. Savunmada peş peşe hatalar yapan ve hücumda da etkisiz kalan Milliler, ikinci seti 25-23 kaybetti. (1-1)

Üçüncü sette de özellikle bloklarda rakibine geçit vermeyen Türkiye, ikinci sette 14 sayı üreten Kübra ve Neriman'ın etkili hücumlarıyla ilk molaya (5-8) önde girdi. Mola dönüşü Türkiye, Neriman, Neslihan, Kübra ve Gözde 6 sayılık bir seri yakaladı ve ikinci teknik molaya da (10-16) önde girdi. Mola dönüşünde de etkili oyununu sürdüren Milliler, farkı 9 (13-22) sayıya çıkardı. Almanya koçu Felix Koslowski, baş hakemden mola istedi ancak isteğini görmeyen hakeme tepkiler çok sert oldu. Uzun süren itirazların ardından maç tekrar başladı ve Türkiye üçüncü seti Neslihan'ın smaç servisi ile (16-25) kazandı. (1-2)

Dördüncü set karşılıklı sayılarla başladı. İlk teknik molaya 2-8 önde giren Türkiye, etkili oyununu bu sette rakibine kabul ettirdi ve ikinci molaya da 9-16 önde girdi. Maçın son bölümlerinde savunmada hatalar yapan Almanlar karşısında Türkiye, Neriman, Eda, Naz, Gözde ve Neslihan'la sonuca gitti ve seti 17-25, karşılaşmayı 3-1 kazandı. 

Salon: TVF Başkent
Hakemler: Dudek Piotr (Polonya) Adler Laszlo (Macaristan)

Almanya: Lenka Dürr, Kathleen Weiss, Maren Brinker, Jennifer Geerties, Corina Ssuschke-Voigt, Christiane Fürst, Heike Beier, Louisa Lippmann, Anna Margareta Kozuch, Lisa Thomsen, Anja Brandt, Wiebke Silge, Mareen Apitz, Lisa Izquierdo

Türkiye: Naz Aydemir, Gözde Kırdar, Kübra Akman, Neslihan Demir Güler, Neriman Özsoy, Eda Erdem Dündar ,Gizem Karadayı (Libero), Polen Uslupehlivan, Güldeniz Önal.

Setler: 25-27, 25-23, 16-25, 17-25

Süre: 2 saat 9 dakika

2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemelerinde ikinci gün oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı: 

İtalya: 2 - Rusya: 3 (B Grubu)

Belçika: 3 - Polonya: 1 (B Grubu)

Almanya: 1 - Türkiye: 3 (A Grubu)

Yarın oynanacak maçların programı ise şöyle:

14.00 Belçika-İtalya (B Grubu)
16.30 Almanya-Hırvatistan (A Grubu)
19.30 Türkiye-Hollanda (A Grubu)