Milli Takımın Ataman kararı! 'Gelecek sezon...'

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman'ın bir yıl daha takımın başında olduğunu söyledi.

Milli Takımın Ataman kararı! 'Gelecek sezon...'
Milli Takımın Ataman kararı! 'Gelecek sezon...'
GİRİŞ 09.10.2015 14:58 GÜNCELLEME 09.10.2015 14:58

Erdenay, yaptığı açıklamada, ay-yıldızlı takımın başantrenörü Ergin Ataman'ın bir yıl daha sözleşmesi olduğunu hatırlattı. 
 
Aynı zamanda Galatasaray Odeabank'ın da başantrenörlüğünü yapan Ergin Ataman'ın şu anda milli takımdaki görevini sürdürdüğünü aktaran Erdenay, "Ergin Ataman'ın bizimle bir yıl daha sözleşmesi var. Ataman sözleşmesi bitene kadar takımın başında. Daha önceki açıklamam, bundan sonra milli takım döneminde kulüp takımı çalıştıran bir antrenör olamayacağı yönündeydi" dedi. 
 
Milli takım takviminin değişeceğini vurgulayan ve bu yüzden bir antrenörün kulüp ile milli takımı aynı anda çalıştırmasının mümkün olmadığını  anlatan Erdenay, "Artık iki takım birden çalıştırılması mümkün değil. Yeni formata göre eleme maçları, kasım ve mart ayları arasında oynanacak. Bu yüzden sadece milli takım çalıştıran bir hocayla çalışmak zorunda kalacağız" ifadelerini kullandı. 
 
FIBA, 2019 yılındaki Dünya Kupası'ndan itibaren düzenlenecek turnuvalara katılabilmek için eleme maçları oynanacağını açıklamıştı. Yeni formatın ilk kez uygulanacağı 2019 FIBA Dünya Kupası için eleme maçlarının, Kasım 2017'de başlayıp, Şubat 2019'da sona ereceği belirtilmişti. 
 
"Olimpiyat elemeleri için başvuracağız" 
 
Harun Erdenay, 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılabilme şansını sürdürebilmek için eleme maçlarına ev sahibi olmak adına başvuruda bulunacaklarını dile getirdi. 
 
Başvurunun yapılacağını ve kararın aralık ayında verileceğini ifade eden Erdenay, "Olimpiyat elemelerine ev sahibi olmak için başvuruda bulunacağız. Şu an için kaç ülkenin aday olduğunu bilmiyorum ama aralık başına kadar başvuru dosyamızı sunacağız" değerlendirmesinde bulundu.