12 Dev Adam'a Olimpiyat müjdesi!

FIBA, kıta şampiyonalarında yer alan ülkelere, ev sahibi olmaları durumunda elemelere katılma hakkı tanıyacak.

12 Dev Adam'a Olimpiyat müjdesi!
12 Dev Adam'a Olimpiyat müjdesi!
GİRİŞ 14.09.2015 10:08 GÜNCELLEME 14.09.2015 10:08

Eurobasket 2015’te ilk 7 ülke arasında yer alma şansını kaybeden 12 Dev Adam’a, Rio Olimpiyat Oyunları için son bir şans daha doğdu.

FIBA, kıta şampiyonalarına katılan ülkelere, ev sahipliği yapması durumunda olimpiyat elemelerinde yer alma hakkı tanıyacak. Böylece, Devler’in elemelere katılabilmek için bir şansı daha olacak. Şampiyona boyunca, Milliler’in motivasyonunu bozmaması için sır gibi saklanan yeni statüde, kıta şampiyonalarında elemeler için belirlenen kıta kontenjanının dışında kalan ülkelere, elemelere ev sahipliği yapması durumunda olimpiyat elemelerinde yer alma hakkı tanınıyor.

Toplam 18 takım 6’şarlı 3 gruba bölünecek ve tek devreli lig usulü oynanacak maçlar sonucunda grup birincisi olan 3 takım Rio Olimpiyatları’na gidecek. Avrupa kıtasından, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 24 ülke, ev sahipliği için başvuruda bulunabilecek.

Elemelere ev sahipliği yapacak ülkelerin başvuruları kasım ayında yapılacak toplantıda değerlendirilecek. Olimpiyat elemelerinin ev sahipliğinin maliyetinin 2 milyon Euro’yu bulacağı hesap ediliyor.

KAYNAK: HABERTÜRK