Sultanlar Dünya Şampiyonluğu aşkına!

Dört grupta toplam 24 takımın mücadele edeceği Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası İtalya’da başlıyor.

Sultanlar Dünya Şampiyonluğu aşkına!
Sultanlar Dünya Şampiyonluğu aşkına!
GİRİŞ 23.09.2014 09:43 GÜNCELLEME 23.09.2014 09:43

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın da mücadele ettiği Dünya Voleybol Şampiyonası İtalya’da başlıyor. Roma, Bari, Milano, Modena, Trieste ve Verona kentlerinde düzenlenecek şampiyona 12 Ekim’de sona erecek. Dört grupta toplam 24 takımın mücadele edeceği organizasyonda Filenin Sultanları B Grubu’nda Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Kamerun ve Sırbistan ile karşılaşacak. Milliler ilk maçını bugün TSİ 18.00’de Sırbistan ile Trieste’de yapacak, karşılaşma NTV Spor’dan ekranlara getirilecek.

Neslihan yok

Tarihinde 3. kez Dünya Şampiyonası’na katılacak A Milli Takım, 2006 Japonya’da 10. sırayı elde etmişti. 2010’da aynı ülkenin ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada yükselen  performansıyla dikkati çeken ay-yıldızlı ekip, turnuvayı 6. sırada tamamlamıştı.

Kadın Milli Takımı turnuvada en önemli oyuncularından bir tanesini, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Neslihan Demir’i kullanamayacak. Kadroda şu isimler yer aldı: Pasör: Naz,  Asuman, Smaçör: Neriman , Seda, Gözde, Polen, Meliha, Güldeniz, Blokör: Kübra, Bahar, Ceylan,Özgenur, Libero: Merve, Gizem. Neslihan’ın yokluğuna karşın iddialı olduklarını söyleyen Ay-yıldızlı ekibin İtalyan antrenörü Massimo Barbolini, “Dünya Şampiyonası’nda güçlü ekiplerle karşılaşacağız. Turnuvaya iyi sonuçlarla moralli başlayıp Milano’daki finale ilerlemek istiyoruz.” dedi.

Sovyetler önde

İtalya’da ilk kez düzenlenecek şampiyonanın tarihinde en başarılı milli takım 5 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla Sovyetler Birliği. Japonya 7 madalya ile ikinci, Küba 4 madalya ile 3. sırada yer alıyor. Şampiyonanın son iki  organizasyonunda altın madalya kazanan Rusya ise toplamda 5 madalya ile 5. sırada  bulunuyor. İlk olarak 1952 yılında Sovyetler Birliği’nde düzenlenen şampiyona,  1970 yılından bu yana düzenli olarak 4  yılda bir organize ediliyor.

Format değişti

Dünya Şampiyonası’nda bu yıl üç grup aşamasının ardından yarı finale geçilecek. İlk turda ilk dört sırayı alan takımlar, ikinci tura yükselecek. 16 ekibin iki gruba ayrılacağı ikinci turda, aynı gruptan ekipler birbirleriyle karşılaşmayacak. Bu turda çapraz eşleşmeler A, D ve B, C grupları arasında gerçekleşecek ve ilk üç sırada yer alacak takımlar, yoluna üçüncü turda devam edecek. G ve H gruplarında 6 takım arasında geçecek ve 8-10 Ekim’de Milano’da oynanacak üçüncü tur müsabakalarının ardından ilk iki sırada yer alan ekipler yarı finale yükselecek. Yarı final ve final karşılaşmaları 11-12 Ekim’de tek maç üzerinden yapılacak.

TÜRKİYE’NİN MAÇLARI

23 Eylül Salı
18.00 Türkiye-Sırbistan

24 Eylül Çarşamba  
11.30 Türkiye-Kanada

25 Eylül Perşembe
21.00 Türkiye-Bulgaristan

27 Eylül Cumartesi
21.00 Türkiye-Brezilya

28 Eylül Pazar
11.30 Türkiye-Kamerun