Demirel: Hedefimiz ilk 8'di ve başardık!

TBF Başkanı Turgay Demirel, 2014 FIBA Dünya Kupası'nda Milli Takımı'n çeyrek finalde Litvanya'ya yenilmesinin ardından konuştu.

Demirel: Hedefimiz ilk 8'di ve başardık!
Demirel: Hedefimiz ilk 8'di ve başardık!
GİRİŞ 09.09.2014 22:50 GÜNCELLEME 09.09.2014 22:50

ürkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, 2014 FIBA Dünya Kupası'nda A Milli Basketbol Takımı'nın çeyrek finalde Litvanya'ya yenilmesine rağmen iyi bir şampiyona geçirdiğini söyledi.

Turgay Demirel, 73-61 Litvanya'nın galibiyeti ile biten maç sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile soyunma odasına inerek verdikleri mücadeleden dolayı millileri kutladı.

Demirel, daha sonra gazetecilere yaptığı değerlendirmede, "Takımımız çok istekliydi. Maçı kazanmak için sahaya çıktılar. Ve bu maçın sonucu iki taraf için de lehte olabilirdi. Ama 3 sayılık atışlardaki yüzdemiz çok düşüktü ve rakibin bu yüzdesi çok yüksekti. Defansta biraz yorgun düştük" dedi.

Dünya kupasındaki esas hedefin ilk 8'e kalmak olduğunu ve bunu başardıklarını ifade eden Demirel, şöyle devam etti:

"Dünya basketbolunun ilk 8'i arasında yer almak koyduğumuz ilk hedefti. Yarı finale kalsaydık bu önemli bir başarı olacaktı. Ama Avrupa'nın 6 takımının bu dünya şampiyonasında ilk 8'de yer aldığını, bizim de dünya yedincisi olarak bu ilk 8'in içinde bulunduğumuzu düşünsek, bulunduğumuzun sıralamaya uygun bir netice aldık diyebiliriz."

Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel, "Genel anlamda Türk basketbolu için hem erkeklerde hem kadınlarda önemli bir aktör olmak, yıldızlarda ve gençlerde madalyalar kazanmak sevindirici bir durum. 2014 basketbol yılı olacak demiştik. İyi de geçti. Önümüzdeki şampiyonalarda üst düzeyde mücadele edecek kadrolarla sahalarda olacağız" şeklinde konuştu.