İspanyollar Türk Yıldızı konuşuyor!

Türkiye'de son saniyelerde attığı iki üçlükle galibiyetin mimarı olan Emir Preldzic, İspanyol basınında başlıklara çıktı.

İspanyollar Türk Yıldızı konuşuyor!
İspanyollar Türk Yıldızı konuşuyor!
GİRİŞ 08.09.2014 11:47 GÜNCELLEME 08.09.2014 11:47

Marca gazetesi "Preldzic, kahramanca bir üçlükle Türkiye'yi elenmekten kurtardı" diye yazarken, diğer spor gazetelerinden AS "Türkiye, Preldzic'in sayesinde çeyrek finalde", Sport da "Türkiye, çeyrek final biletini son 15 saniyede Emir Preldzic'in iki üçlüğü ile aldı. Avustralya elindeki galibiyeti kaçırdı" ifadelerini kullandı.

İspanya'nın en çok tiraja sahip gazetelerinden El Pais, "Türkiye 48 saniyede hayata döndü. Son dünya ikincisi Türkiye, yerini bırakma niyetinde değil" yorumunu yaptı. El Mundo ise "Preldzic'ten mucizevi iş. Maç içinde hakkında söylenecek çok az şey olan Preldzic, son virajda Türkiye'yi kurtardı" ifadelerini öne çıkardı.

Ayrıca Katalonya gazetelerinden La Vanguardia, "12 sayı önde olan Avustralya, son dakikada iki üçlük atan Türk kahraman Emir Preldzic'in yüzünden elindeki galibiyeti kaçırdı", El Periodico da "Avustralya, 12 sayı öndeyken Osmanlılar, mücadele etmeden sahadan ayrılmak niyetinde değildi. Türklerin ısrarlı mücadelesi farkı yavaş yavaş kapattı ve son dakikada Preldzic'in iki üçlüğü galibiyeti getirdi" diye yazdı.