Filenin Sultanları final biletini kaptı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız tarihinde 2. kez Dünya Grand Prix'si finallerine gitmeye hak kazandı.

Filenin Sultanları final biletini kaptı
Filenin Sultanları final biletini kaptı
GİRİŞ 17.08.2014 22:55 GÜNCELLEME 17.08.2014 22:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

3. hafta son maçında İtalya'yı 3-1 yenen Filenin Sultanları toplamda 16 puanla final biletini aldı.

Filenin Sultanları, Rusya'da oynanan 3. hafta karşılaşmalarında, ilk 2 maçını kaybettikten sonra 3. ve son maçında İtalya ile karşılaştı. Son dönemde İtalya'ya şansı tutmayan Milliler, maçın ilk setini 25-23 kazandı. 

2. set çok daha rahat oynayan Filenin Sultanları bu seti de 25-19 aldı. 3. sete de iyi başlayan Filenin Sultanları ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Ancak Milliler, mola sonrası ritmini kaybetti.

2. teknik molada 16-12 İtalya üstünlüğü vardı. Set sonlarında toparlanan Filenin Sultanları seti 21-22'ye getirse de sonunda kazanan 25-22 ile İtalya oldu.

3. seti kazandıktan sonra İtalya 4. sete de 5-0'lık bir seriyle başladı. Ancak Milliler aldığı mola sonrası toparlanıp teknik molaya 8-5 önde girdi. Filenin Sultanları bu üstünlüğünü set sonuna kadar sürdürdü ve 25-23'le maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Ay-Yıldızlılar bu sonuçla Japonya'da yapılacak altılı finallere gitmeye hak kazandı. Milli Takımımız’da kaptan Gözde Sonsırma 20 sayıyla en skorer olurken, Neriman Özsoy da 18 sayıyla oynadı.

YORUMLAR 1
  • cengiz sağcan 9 yıl önce Şikayet Et
    cenolg. Takımımız beklenenin üstünde bir performans göstererek,finallere gitme hakkını elde etti ve bizleri gururlandırdı.Ancak şu iki sorunun cevabını alamıyorum: 1-Takımımızın bel kemiği Neslihan niçin hala yok.Sakat deyip geçiliyor.Bu kadar uzun sakatlık olurmu?Bu işte bir bit yeniği var.Ey basın niye görevini yapıp bizleri Neslihan konusunda bilgilen- dirmiyorsun? 2-Basın niye bizleri gururlandıran takımımıza bu kadar ilgisiz?Dünkü Sabah ve Star gazetelerinde İtalya maçı hakkında hiç bir haber yoktu.Patagonyadaki futbol maçlarını haber yapan basınımız,hari- kalar yaratan bayan voleybolcularımıza anlaşılması güç bir ilgisizlik içinde.
    Cevapla