12 Dev Adam çok direndi ama olmadı

FIBA 2014 Dünya Kupası'na hazırlanan 12 Dev Adam, Abdi İpekçi Arena'da İspanya ile karşılaştı.

12 Dev Adam çok direndi ama olmadı
12 Dev Adam çok direndi ama olmadı
GİRİŞ 14.08.2014 23:04 GÜNCELLEME 14.08.2014 23:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2 gün önce Granada'da oynanan maçı İspanya'ya karşı 77-55 kaybeden Ay-Yıldızlı ekip, bu kez daha başa baş bir mücadele sergilese de karşılaşmayı 63-70 kaybetti.

Türkiye-İspanya özel maçı başlamadan önce hayata veda eden Süleyman Seba için saygı duruşu yapıldı. İki ülkenin milli marşlarının ardından Abdi İpekçi Arena'da oyuncular, teknik heyet, görevliler ve yaklaşık 7 bin seyirci Seba için saygı duruşuna geçti.

Türkiye mücadeleye Ender Aslan, Cedi Osman, Barış Hersek, Emir Preldzic ve Ömer Aşık 5'i ile başladı. Başantrenör Ergin Ataman 4. Hazırlık maçında kadroya Serhat Çetin ve Mehmet Yağmur'u almadı.

Mücadelenin ilk çeyreğine Marc Gasol damga vurdu. Dünya Kupası'na hazırlanan iki ekibin karşılaştığı maçta ilk sayılar Türkiye'den gelse de İspanya'nın 10-0'lık serisi skor üstünlüğünü konuk ekibe taşıdı. Bu zaman diliminde Marc Gasol arka arkaya bulduğu sayılarla öne çıktı. Bu serinin ardından toparlanan Türkiye ise 9-2 ile karşılık verdi ve farkı eritti.

Ömer Aşık'ın takımı taşıdığı bu dakikalarda fark bir sayıya kadar indi. Ancak son iki dakika içinde İspanya'nın hücumunu toparlaması ve Türkiye'nin ise skor üretmekte zorlanmasıyla periyot 23-17 İspanya üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan İspanya oldu. Pau Gasol pota altında yaptığı asistler ile hız kazanan İspanya hücumuna karşı Türkiye, Kerem Gönlüm'ün savaşçı oyunu ile karşılık vermeye çalıştı. Ancak ilk yarının bitimine 5 dakika kala Pau Gasol'ün asistlerine sayı üretimini de katmasıyla fark ilk defa çift hanelere çıktı.

Son 3 dakikada Cenk Akyol'un üçlüğü ile başlayan bir toparlanmaya giren Ay Yıldızlılarımız, Melih ve Emir'den gelen sayılar ile farkı azalttı. Pau Gasol'ün kenara gelmesiyle ritmini kaybeden İspanya hücumuna kolay sayı şansı vermeyen milliler, ikinci çeyreğin sona ermesiyle soyunma odasına 39-31 geride gitti.

Devrede farkı 8 sayıya indirmeyi başaran 12 Dev Adam, 3. periyotta da başa baş bir mücadele sergiledi ve inişli çıkışlı grafiklerle farkı 7 sayıya düşürmeyi başardı (48-55)

SON PERİYOTTA FARK 1 SAYIYA KADAR İNDİ

Taraftarının da desteğini arkasına alan milli takım, mücadelenin bitimine 2 dakika 24 saniye kala farkı 3 sayıya kadar indirerek hırsını, kalitesini göstermeye başladı (61-64) . Bu andan itibaren ilk basketi Cedi Osman ile Türkiye buldu ve fark 1 sayıya indi (63-64) Şoku atlatan ve tekrar kıpırdayan İspanya üst üste 2 basket ile son 47 saniyeye 63-68 önde girdi. 

Sonraki çabalar yetmedi ve 2 sayı daha bulan İspanya karşılaşmayı 63-70 kazandı.

YORUMLAR 2
  • safa1999 9 yıl önce Şikayet Et
    ayrıca. taraftarlarda Galatasaraylı :-)
    Cevapla
  • safa1999 9 yıl önce Şikayet Et
    dirense ne olur. Galatasaraylılar olmasa milli takım olmazdı anca tek takımla bu kadar oluyor:D
    Cevapla