Başbakan millilerimizi tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Genç Millilerin Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Başbakan millilerimizi tebrik etti
Başbakan millilerimizi tebrik etti
GİRİŞ 04.08.2014 01:22 GÜNCELLEME 04.08.2014 01:22

Kılıç, Konya Büyükşehir Spor ve Kongre Merkezi'nde oynanan final maçı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Milli Takımı'nı tebrik ederek, "Konya, organizasyonda son derece başarılı oldu, güzel bir ev sahipliği yaptı. Konuştuğumuz yabancı misafirlerimiz güzel ve uyumlu bir organizasyon olduğunu dile getirdi. Tabii biz de bundan memnunuz. Türkiye Basketbol Federasyonu'na ve organizasyonda görev yapanlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kılıç, bu tip organizasyonlarda başarı elde etmenin Türkiye açısından büyük önemi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Emin adımlarla geleceğe doğru yürüyoruz. Genç kardeşlerimizle de sohbet etme imkanımız oldu. Son derece yüksek bir motivasyon içindeler. Bunların başlangıç adımları olduğunun farkındalar. Gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacaklarını biliyorlar. Bakanlığımız, federasyonumuz, sporcularımız ve milletimizle beraber geleceğe yürüyeceğiz."

BAŞBAKAN'DAN TEBRİK

Kılıç, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile maçtan sonra görüştüklerini ve kendisinin de oyuncuları tebrik ettiğini" belirterek, "Bugün salonda 8 bin 500'e yakın seyirci vardı. Bu da sanırım gençler şampiyonasında bir rekor. Konya'ya nasip olmuş oldu. Böylece tarih kitaplarına da girdi. İnşallah gelecekte ülkemiz çok daha büyük organizasyonlara imza atacaktır. Daha büyük başarıları hep beraber göreceğiz" ifadesini kullandı.