Semih Erden: İlk üçe gireriz

Milli takım ve Efes'in tecrübeli pivotu Semih, bu yıl Avrupa Şampiyonası'nın farklı olacağını belirterek, "Ben kendime ve takıma güveniyorum" dedi. Semih, NBA hedefinin de bitmediğini belirterek, "Şansımı yine deneyeceğim" diye konuştu.

Semih Erden: İlk üçe gireriz
Semih Erden: İlk üçe gireriz
GİRİŞ 26.07.2013 12:36 GÜNCELLEME 26.07.2013 12:36

Avrupa'nın en yetenekli pivotları arasında gösterilen, Milli Takım ve Anadolu Efes'in oyuncusu Semih Erden, Avrupa Şampiyonası için iddialı konuştu. Bu yıl herşeyin çok farklı olacağına inandığını belirten Semih,  önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni bir heyecan başlıyor. Evimiz dışında başarımız yok. Eurobasket 2013 için neler söyleyeceksin?

Kadro biraz değişti. Tecrübeliden çok genç arkadaşlarımız var. Zaten bu kampın amacı beraber olmak ve kondisyonumuzu artırmak. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar herşey güzel gidiyor. Takıma yeni katılanlar uyumlu, iyi çalışıyoruz. Son 4 Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olamadık. Ama bu sene Slovenya farklı olacak. Bize yakın geliyor. Hem kültür, hem de coğrafi olarak. Orada daha sıcak hissedeceğimizi düşünüyorum. Derece alacağımızı düşünüyoruz. Herkes ona göre çalışıyor, efor sarfediyor, daha gayretli idman yapıyor. Takım olarak bunun bilincindeyiz. Bu sene çok farklı olacağını düşünüyorum. Kendime ve takıma güveniyorum. Adımızı ilk üçe yazdıracağımıza inanıyorum.

Burada maç oynamadan sürekli antrenman yapmak sizi sıkıyor mu?

Burası bir adaptasyon dönemi. Kondisyon ağırlıklı bir dönem. Önümüzde koca bir sezon var. Milli takım sonrası, kulüp takımlarında bile burada yaptığımız antrenmanların faydasını görüyoruz. Bizim çok önemli ve burada iyi çalışmak istiyoruz. Tabii maç oynayarak hazırlanmak da iyi olabilir ama zaten kısa bir periyot. 10 günlük bir dönem. Döndükten sonra turnuvalar başlıyor. Belki ilk maçlarda kötü oynayabiliriz. Çünkü kondisyon idmanından çıkıp maç oynamak oyuncuyu olumsuz etkilişor. Sonuçta önemli olan Eylül Ayı'nda şampiyona başlarken hazır olmak.

İlk tur grubunu nasıl değerlendiriyorsun?

Dengeli ve zor bir grup. Marka olmuş ülkeler var. Dolayısıyla iyi oyunculara sahipler. Ama bu durum bizi iyi yönde etkiler. Daha çok konsantre olmamızı sağlar. Çünkü ciddi rakiplere karşı oynayacağız. Turnuvaya çok ciddi başlayıp, ciddi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Zordan çıkarsak ilerisi daha kolay olabilir.

Geçen sene Semih için nasıl geçti. NBA hedefin devam ediyor mu?

Euroleague'de güzel maçlar oynadık. Bence iyi işler yaptık. Avrupa Şampiyonu olan Olympiakos'u son maçta elimizden kaçırdık. 15 sayı öne geçmiştik ama 3. periyotta maçı verdik. Bunlar bahane değil tabii daha iyisi olabilirdi. Semih olarak da tam istediğim performansı veremedim. Bir sene oynamamıştık. Dolayısıyla inişli-çıkışlı bir grafik çizdim. Şimdiki hedefim bir sene daha kalıp Amerika'ya hazır dönmek. Son bir kez şansımı denemek istiyorum NBA'de. Belki bu sene de olabilir. Bazı teklifler var. Menacerim görüşüyor. Hem en iyi teklifi yakalayıp, hem de süre alabileceğim bir takıma gitmek istiyorum. Oraya gidip oturmak istemiyorum.

(fanatik)