O kupa burada kalacak!

U20'de ikinci tura yükselen Türkiye, hem aldığı sonuçlar hem de oynadığı futbolla önceki deneyimlerini geride bıraktı. Artık slogan belli: O kupa burada kalacak.

O kupa burada kalacak!
O kupa burada kalacak!
GİRİŞ 01.07.2013 10:45 GÜNCELLEME 01.07.2013 10:45

U20 Dünya Kupası'nda son 16 takım arasına kalan ve Fransa ile çeyrek finale kalabilme mücadelesi verecek olan Türkiye, tarihinin en başarılı turnuva dönemini yaşıyor.

Daha önce katıldığı 2 şampiyonada toplam 7 maça çıkıp tek galibiyet alabilen Ay-Yıldızlılar, Türkiye'deki kupadaysa grubunda oynadığı 3 maçın 2'sini kazanarak iki turnuvadaki toplam galibiyet sayısını şimdiden geçmeyi başardı.

İlk kez, 1993 yılında Avustralya'da yapılan şampiyonada boy gösteren Milliler, daha sonra 2005 Hollanda'da da mücadele etmişti.

Olcan Adın, Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Serkan Kırıntılı gibi isimlerin forma giydiği bu turnuvada aldığı tek galibiyetle 2. tura yükselmeyi başaran Türkiye, İspanya'ya 3-0 mağlup olarak çeyrek finalin kapısından dönmüştü.

Tecrübe ve yetenek bir arada

Tarihindeki en iyi U20 derecesini Feyyaz Uçar yönetiminde ev sahibi olduğu turnuvada yineleyen Ay-Yıldızlılar, bundan daha fazlasını da başarabileceğinin sinyallerini hem oynadığı futbol hem de aldığı sonuçlarla veriyor.

Grup aşamasında rakip filelere 5 gol bırakan Uçar'ın öğrencileri abilerinin daha önce katıldığı 2 turnuvadaki toplam gol sayısını da yalnızca 3 maçta egale etmeyi başardı.

Kadroda bulunan Kerim Frei, Salih Uçan ve Okay Yokuşlu gibi isimlerin sahip oldukları yeteneklerinin yanı sıra yaşlarına rağmen oynadıkları kulüplerde üst düzey maç tecrübesi yaşamış olmaları da Türkiye U20 Milli Takımı'nın önceki Dünya Kupası deneyimlerinden daha akılda kalıcı başarılara imza atması ihtimalini arttırıyor.