'Potanın Perileri' çıtayı yükseltti

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, 15-30 Haziran tarihlerinde Fransa'da düzenlenecek 2013 Avrupa Şampiyonası'nda geçmişteki başarılarına bir yenisini daha eklemek istediklerini söyledi.

'Potanın Perileri' çıtayı yükseltti
'Potanın Perileri' çıtayı yükseltti
GİRİŞ 16.05.2013 12:29 GÜNCELLEME 16.05.2013 12:35

Yıldızoğlu yaptığı açıklamalarda, milli takımın geçmişte büyük başarılara imza attığını, artık çıtayı yükselttiklerini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

''Takımdaki arkadaşlar çok özel işler yaptı. Avrupa Şampiyonası'nda final oynama başarısı gösterdiler ve olimpiyatlara katıldılar. Olimpiyatlara katılmakla yetinmeyip, Londra'da beşincilik derecesi aldılar. Bence orada da çok iyi mücadele ettiler. Sonuçta başarı olarak çıtayı çok üste çıkardık. Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefimiz, geri adım atmamak olacaktır. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Eğer çok büyük aksilikler ve sakatlıklar olmazsa yine oralara gidebileceğimizi biliyoruz.''

Deneyimli antrenör, Avrupa Şampiyonası'nda zor maçlar oynayacaklarını aktararak, ''Grubumuzdaki takımlar çıkış yapmak istiyor. Karadağ, son Avrupa Şampiyonası'nda grubunu 6'da 6 yaparak namağlup tamamlamıştı. Bir üst turda bize elenmişlerdi. Bence çok güzel maçlar olacak. Ukrayna da genç oyuncularla birlikte iyi takım olma yolunda ilerliyor. Bütün maçların bizim için zorlu geçeceğini düşünüyorum ama bizim de bir tecrübemiz oluştu. Bu tecrübeyi kullanıp, her zamanki karakterimizi ortaya koyarak, kaldığımız yerden devam etmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

''Bir hayli yol kat ettik''

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde sezon finalinin yorucu geçtiği için play-off finaline çıkan oyuncularına ekstra izin verdiğini belirten Yıldızoğlu, şunları kaydetti:

''Gelecek yıllarda ve önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nda oynama ihtimali bulunan genç oyuncuları aday kadroya çağırdık ve onlarla çalışmalarda bulunduk. Arkadaşlarımız da hazır geldiği için bir hayli yol kat ettik. İzinli olan arkadaşlarımız da takıma katıldı. Bundan sonra kendi sistemimizi hatırlayarak, hazırlanmaya devam edeceğiz. Öncelikli hedefimiz, ivedi bir şekilde sistemi gözden geçirmek ve form tutmaya devam etmek olacak. Bu süreçte İspanya ve Fransa'da turnuvalar var. Ondan sonra da Avrupa Şampiyonası'na hazır olacağız.''

KAYNAK: AA