Türk futbolu neden gelişmiyor?

PTT 1.Lig'de henüz 7.Haftayı bitirdiğimiz şu günlerde 6 takım teknik adam değişikliğine gitti. Bu 6 takımdan ikisi henüz lig başlamadan teknik direktör değişikliğine başvurdu.

Türk futbolu neden gelişmiyor?
Türk futbolu neden gelişmiyor?
GİRİŞ 16.10.2012 15:31 GÜNCELLEME 16.10.2012 15:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sezon öncesi Yücel İldiz ile anlaşan ama daha lig başlamadan İldiz'in istifasıyla hocasız kalan Karşıyaka, tecrübeli teknik adamın yerine eski futbolcusu Cihat Arslan'ı getirdi.

Sezon başlamadan teknik adam değiştiren diğer ekip ise ligin yenisi Adana Demirspor oldu. Mavi Şimşekler önce Güvenç Kurtar'ı, sonrasında ise Osman Özdemir'i takımın başına getirdi.

Özdemir ile de ligde beklediğini bulamayan lacivert-mavililer, Osman Özdemir'in istifasını takiben Mustafa Uğur'la sözleşme imzaladı.

Ligin bir başka yeni takımı Şanlıurfaspor ile birlikte Tavşanlı Linyitspor, Kartalspor ve Göztepe de teknik direktörlerini değiştirenlerden...

İşte PTT 1.Lig'de bu sezon teknik adam değişikliğine giden takımların listesi:

KARŞIYAKA: Yücel İLDİZ-Cihat ARSLAN

ADANA DEMİRSPOR: Güvenç KURTAR-Osman ÖZDEMİR-Mustafa UĞUR

ŞANLIURFASPOR: Kemal KILIÇ-Bahri KAYA

TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR: Levent DEVRİM-?

KARTALSPOR: Besim DURMUŞ-?

GÖZTEPE: Hüseyin KALPAR-?

TÜRK TAKIMLARININ BAŞARISIZLIĞININ EN ÖNEMLİ SEBEPLERİNDEN

Ligin ilk haftalarında beklediğini bulamayan başka birçok takım daha, önümüzdeki günlerde teknik adam değişikliğine gidebilir.

Elde edilen en küçük başarısızlıkta teknik adam değişikliğine giden takımlarımızın ulusal ve uluslar arası alanda neden istikrarı sağlayamadığı ve başarıya ulaşamadığının yanıtı belki de bu ani teknik direktör değişikliğinde yatmaktadır.

Bunda şüphesiz başarısız ortamdan kaçmaya çalışarak ilk fırsatta yollarını ayırmaya çalışan teknik adamlarımızın da payı yok değil.

birincilighaber.com

YORUMLAR 2
  • Dursun Güler 11 yıl önce Şikayet Et
    antrenör çalışma esasları. bence türk futbolunun ileri gidemeyişinin bir nedenide . futbol antrenörleri çalışma usul ve esasları. bir antrenör bir takımla anlaşıyor işler biraz kötü gitmeye başlayınca. başka bir kulüple anlaşma yapıp oraya gidebiliyor. orada da başarılı olmayınca köşesine çekilip alacagı tazminatları düşünmeye başlıyor. bence antrenör çalışma usulleri italya gibi olmalı istifa eden antrenör 1 sezon beklemeli yeni takım çalıştırmak için. veya bir sezonda 1 takım çalıştırabilmeli.
    Cevapla
  • Aslantepeli 11 yıl önce Şikayet Et
    alman sisteminde adalet ve cesarte de vardir. hani diyoruz ya 'alman sistemini' ornek almaliyiz diye. bence de hic bir mahsuru yoktur, ancak biz o sisteme 'cakma turk usulu' bazi eklemeler yaparak olayin ozu'nu kaciriyoruz. alman sisteminde bilimsel veriler ne kadar onemliyse, ayni zamanda takimdaki adalet unsurunu engelleyen "papazlari" gondermek gibi bir cesarete de sahiptir. bakiniz low-ballack olayi. bizim tum liglerimizde de (cakma unsurlardan arinmis) belli bir sistem olmalidir. saygilar
    Cevapla