Gurbetçi yıldız oyuncu da Türkiye dedi

Alman Ümit Milli Takımı'nda ter döken Türk futbolcunun ay-yıldızlı formayı giymek için ikna edildiği söyleniyor.

Gurbetçi yıldız oyuncu da Türkiye dedi
Gurbetçi yıldız oyuncu da Türkiye dedi
GİRİŞ 28.09.2012 17:20 GÜNCELLEME 29.09.2012 09:29

Futbol altyapısını Avrupa'da alan gurbetçi gençlerimizin tercihleri her zaman sorgulanmıştır. Hamit Altıntop ve Nuri Şahin gibi Ay-Yıldızlı formayı tercih edenler olduğu gibi, kimi de yetiştiği ülkenin milli takımını seçti. Tıpkı Mesut Özil gibi. Özil çok tartışıldı, acımasızca eleştirildi. Ortada bir gerçek var ki, başta Almanya olmak üzere genç gurbetçilerimizin yetiştiği ülkenin milli takımları onları elden kaçırmamak için her yolu deniyor. Ancak o gençlerin çoğunun gönlünde Türkiye var.

VATAN SEVGİSİ AĞIR BASTI

Akşam gazetesinin iddiasına göre, Alman Ümit Milli Takımı'nın ve B.Mönchengladbach'ın yetenekli Türk asıllı orta saha oyuncusu Tolga Ciğerci'den sonra en az onun kadar, hatta daha yetenekli bir isim daha Ay-Yıldızı seçti. Evet, Almanya'nın tüm altyapı milli takımlarında görev yapan gol makinesi Samed Yeşil'in vatan sevgisi ağır bastı. Gerd Müller, B.Almanya forması altında 62 maçta 68 gol atmıştı, 'Türk Müller' lakaplı Samed ise Alman Milli Takımları'nın altyapılarında 29 maçta fileleri 26 kez havalandırdı. Kısacası 'Türk Müller' artık Kırmızı-Beyaz için mücadele edecek.

Liverpool'da forma giyen genç gurbetçi kararını birkaç gün içerisinde açıklayacak. Peki Samed bu kararı hangi faktörleri göz önünde bulundurarak aldı? Onu bu tercihi yapmasında kim ikna etti. O isim Nuri Şahin. Nuri Şahin, Bayer Leverkusen'den İngiliz kulübüne satış opsiyonu Almanlar'da olmak kaydıyla 4 yıllığına gelen 18 yaşındaki Samed Yeşil'e ağabeylik yapıyor.

TÜRKİYEMİZ İÇİN

Nuri, Samed'e 'Biz Almanya'da doğup büyüsek de ikimiz de Türk'üz. Mutlaka Türkiye adına oynamalısın' dedi. 'Tamam abi' karşılığını veren Samed'in kararını birkaç gün içinde açıklaması bekleniyor.

Statü ne diyor?

FIFA'nın yeni kurallarına göre, resmi bir müsabakada milli takımlardan birinde yer alan 21 yaş altındaki bir futbolcu, ölçütlerinin uyması koşuluyla oynamaya hak kazandığı federasyonu değiştirme talebinde bulunabilir. Futbolcu, talebini gönderdiğinde oynama hakkı olduğu federasyonun (A) milli takımında oynamamış olması gerekiyor.

Bize de golü var

Samed Yeşil'in gol attığı milli takımlar arasında tercihini yaptığı Türkiye de var. 24 Mart 2011'de, Krefeld'de düzenlenen UEFA U17 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 3. Grup'taki ilk maçımızda ev sahibi Almanya'ya 2-0 yenilmiştik. Panzerler'in gollerinin ikisini de gurbetçilerimiz, Samed Yeşil ve Levent Ayçiçek atmıştı.

SAMED KİMDİR?

Doğum Tarihi: 25 Mayıs 1994

D.Yeri: Düsseldorf

Boy: 1.80 m

Mevkii: Forvet

Kulübü: Liverpool

Numarası: 30

Kariyeri ve başarıları:

- Almanya U-16, U-17, U-8 ve U-19 Milli Takımları'nda 29 maçta 26 gol attı

- Leverkusen genç takımında 71 maçta 57 gol attı

- 2011'de U17 Avrupa Şampi-yonası'nda elemelerde 9, finallerde 3 gol atıp, gol kralı oldu. Liverpool, 1 milyon pounda Leverkusen'den transfer etti.