Milli Takımımız EURO 2020 biletini aldı!

A Milli Futbol Takımımız, İstanbul'da konuk ettiği İzlanda ile 0-0 berabere kalarak EURO 2020'ye katılmayı son maçlar öncesinde garantiledi.

Milli Takımımız EURO 2020 biletini aldı!
Milli Takımımız EURO 2020 biletini aldı!
GİRİŞ 14.11.2019 21:56 GÜNCELLEME 14.11.2019 22:40
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Milli Takımımız ile İzlanda, EURO 2020 Elemeleri H Grubu 9. maçında karşı karşıya geldi. Türk Telekom Stadı'nda oynanan maç 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Böylece Milli Takımımız, son maçlar öncesi EURO 2020'ye katılmayı garantiledi.

 

 

Milli Takımımız bu maçın ardından puanını 20'ye çıkardı. İzlanda ise 16 puanda kalarak turnuvaya katılma ihtimalini kaybetti. Son maçlarda Türkiye deplasmanda Andorra ile karşılaşacak. İzlanda ise Moldova'ya konuk olacak.

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Anthony Taylor, Gary Beswick, Adam Nunn (İngiltere)

Türkiye: Mert Günok, Mehmet Zeki Çelik (Dk. 90+4 Ömer Bayram), Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Cengiz Ünder (Dk. 81 Yusuf Yazıcı), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 87 Kaan Ayhan), Burak Yılmaz

İzlanda: Halldorsson, Palsson, Arnason, Ragnar Sigurdsson, Skulason (Dk. 85 Anderson), Bödvarsson, Gylfi Sigurdsson, Bjarnason, Traustason (Dk. 63 Magnusson), Sigthorsson, Finnbogason (Dk. 24 Arnor Sigurdsson)

Sarı kartlar: Dk. 8 Ozan Tufan, Dk. 56 Şenol Güneş (Teknik direktör), Dk. 82 Okay Yokuşlu, Dk. 90+4 Mehmet Zeki Çelik (Türkiye),  Dk. 35 Traustason, Dk. 84 Sigthorsson (İzlanda)

- Ay-yıldızlı ekip 5. kez Avrupa Şampiyonası'nda

H Grubu'nu ilk iki sırada bitirmeyi garantileyen A Milli Takım, tarihinde 5. kez Avrupa Şampiyonası'nda yer alacak.

A Milli Takım, 1996, 2000, 2008 ve 2016'dan sonra EURO 2020'de de mücadele edecek.

Milli Takım, 2016'dan sonra 2020 Avrupa Futbol Şampiyonasına da katılarak bu önemli organizasyonda üst üste ikinci kez yer almayı başardı. 

- İlk kez 1 maç kala garantiledi

Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na grup maçlarının bitimine 1 hafta kala katılmayı garantiledi. 

Ay-yıldızlı ekip, 1996 ve 2000'deki şampiyonalara play-off maçları sonucunda katılma hakkı elde etti.  2008'deki turnuvaya son maça kadar süren çekişme sonucunda elde ettiği grup ikinciliği ile gidebilen Türkiye, 2016'ya da en iyi üçüncü olarak katılmayı başarmıştı.

- Kura çekimi 30 Kasım'da

EURO 2020 finalleri grup kura çekimi 30 Kasım Cumartesi günü TSİ 20.00'de Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirilecek. 

ROMEXPO Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilecek kura çekimi sonrasında gruplar belli olacak. 

12 Haziran-12 Temmuz 2020 tarihlerindeki şampiyonaya 12 Avrupa ülkesindeki 12 kent ev sahipliği yapacak. 

Açılış maçının İtalya'daki Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanmasına karar verilen şampiyonanın, yarı final ve final karşılaşmaları ise İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak. 

- EURO 2020'nin oynanacağı ülkeler

EURO 2020 grup maçlarının oynanacağı şehirler şöyle:

A Grubu: Roma (İtalya), Bakü (Azerbaycan)

B Grubu: Saint Petersburg (Rusya), Kopenhag (Danimarka)

C Grubu: Amsterdam (Hollanda), Bükreş (Romanya)

D Grubu: Londra (İngiltere), Glasgow (İskoçya)

E Grubu: Bilbao (İspanya), Dublin (İrlanda Cumhuriyeti)

F Grubu: Münih (Almanya), Budapeşte (Macaristan)

YORUMLAR 116
  • MHP 4 yıl önce Şikayet Et
    Maçın adamları defans oyuncularımızsa, birde iç sahada, bir sorun var demek. Ilerde acilen Cenk bu takıma kazandırılmalı. Tebrikler milliler yinede büyük başarı.
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Andorrayı bile yenememiş , rakibi İzlandaya tek gol atamamış bir Milli Takımın Avrupa Finallerine gitmesinde en büyük pay Konya seyircisidir..Konya seyircisi o gün Fransanın futbol oynamasına imkan vememiş bu sayede gidebildik.. Yalan mı ?
    Cevapla
  • Tsli 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam orta yapacak burak korner direğinin orda geziyor iki koşuyor eli belinde nasıl sporcu artık emekli edilmeli keşke kenan karaman oynasaydı ya çalhanoğluna ne demeli sahada varmıydı yusuf yazıcı irfancan dorukan kemik kadroda olmalı 2020de
    Cevapla
  • İsa 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir günde bile Fatih hocaya laf atmaya çalışanlar siz bu ülke vatandaşı olamazsınız. Ülkemize her alanda hizmet eden ve başarı sağlayan herkesi kutluyoruz. Tebrikler Şenol hoca bu gün senin günün. Fatih hoca da tartışılmaz imparatordur.
    Cevapla
  • Celal 4 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef gol yollarında etkisiz bir takımız. Organize hücuma çıkamıyoruz. İsabetli pas çalışmamız lazım. Ama futbolcularımız yinede elinden geleni yaptı ve başardı. Tebrikler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle