Hugo Lloris: 'Türkiye'ye büyük saygımız var'

Fransa Milli Takımı'nın kalecisi Hugo Lloris, Türkiye maçı öncesinde basın toplantısında soruları yanıtladı.

Hugo Lloris: 'Türkiye'ye büyük saygımız var'
Hugo Lloris: 'Türkiye'ye büyük saygımız var'
GİRİŞ 07.06.2019 18:48 GÜNCELLEME 07.06.2019 18:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa Milli Takımı'nın kalecisi Hugo Lloris, A Milli Takımımız ile oynayacakları EURO2020 elemeleri maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin de grup liderliği için favori olduğunu belirten Lloris, "Bu maça çok ciddi şekilde hazırlandık. Grubu analiz ettiğinizde favori olarak bizi ve Türkiye çok büyük futbol geleneği olan bir ülke, onları sayabilirsiniz, İzlanda son yıllarda önemli bir ivme kazandı, onları sayabilirsiniz. Yarın oynayacağımız maç, grup liderliği anlamında önemli olabilir" dedi.

"İŞLERİ CİDDİ TUTACAĞIZ"

Türkiye'yi ciddiye aldıklarını kaydeden kaleci, "Uluslar Ligi'nde de önemli maçlar oynadık ancak ne yazık ki istediğimiz sıralamayı elde edemedik. Tüm konsantrasyonumuzu buraya verdik. Yarın zor bir atmosfer olacağını biliyoruz. Türkiye'ye büyük saygımız var, yeni teknik direktörleri var, oyuncuların büyük arzusu olacaktır. Türkiye'nin futbola tutkulu taraftarları var, ligin seviyesi de iyi olduklarını gösteriyor. İşleri ciddi tutacağız" ifadelerini kullandı.

"TAKIMIMIZIN ARZUSU İYİYDİ"

Takımın istekli olduğunu vurgulayan tecrübeli oyuncu, "Tüm maçlar zor. Burada önemli olan işi ciddi şekilde yapıp, en iyi şekilde maça çıkabilmek. Son hazırlık maçımızda takımın arzusu çok iyiydi. Yarınki maç tabii ki resmi maç ama aynı tutumun yarına da yansıyacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"DÜNYA KUPASI'NDA BAŞARILI HOCALARI VAR"

Şenol Güneş'in etkisi olacağını vurgulayan Lloris, "Maça 24 saat ver, rakip analizleri ile ilgili hazırlıkları yapıyoruz. Rakibimizin daha önce Dünya Kupası'nda başarılı olmuş yeni teknik direktörü var, o da pozitif etki yaratacaktır. Onların da amacı gruptan çıkmak. Bizim için en iyi hazırlık kendi oyunumuza odaklanmak ve hocamızın bizim için çizeceği oyun planına tamamen sadık kalmak." yorumunu yaptı.

"ATMOSFER TÜRKİYE'Yİ MOTİVE EDER"

Konya'daki atmosferden çekinip çekinmedikleri sorulan Lloris, "Bu şehirde atmosferi ilk defa yaşayacağız, belki de bazı şeyleri maçtan sonra konuşmak daha doğru olur. Avrupa'da da benzer maçları oynuyoruz ama kesin olan şey, buradaki atmosfer Türkiye'nin motivasyonunu yükseltecektir. Burada kazanan, grubun ilk sırasını alacak, bu da onlar için motive edici olacaktır" cevabını verdi.

"KANTE ÖNEMLİ AMA YERİ DOLAR"

Kante'nin eksikliği için görüşleri sorulan Lloris, "O bizim için çok önemli ama o olmadığında da onun yerini alabilecek kaliteli oyuncular var. Kim oynarsa oynasın görevini yapacak. Yarın iyi bir birliktelik ortaya koyup, elimizden gelen en iyi perfomansı göstermeye çalışacağız" dedi.

 

 

YORUMLAR 1
  • Kayseri 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde 1 tane mmappe olsun basta kendini spor yazari ve yorumcusu zanneden karpuzcular olmak üzere herkes türkiyeyi dünya kupasinin favorisi ilan eder tabii mmape gibi futbolcu yetistiremeyiz yok sacini düzeltiyordu yok kasini tariyordu diyerek genc futbolculari harcarlar sonrada dünya kupasinda fransanin treni gecerken bakarlar bunlarda suc yok suc egitimsiz genel yayin yönetmenlerinde egitim sart
    Cevapla