Federasyon, Lucescu için kararını verdi!

Mircea Lucescu'nun Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın başındaki geleceği, UEFA Uluslar Ligi başlamadan önce belirlenmiş. İsveç galibiyetiyle kredisini yükselten Lucescu, ağır bir yenilgi almadıkça görevde kalacak. Tecrübeli çalıştırıcı hakkındaki kararı ise seçilecek yeni federasyon yönetimi verecek.

Federasyon, Lucescu için kararını verdi!
Federasyon, Lucescu için kararını verdi!
GİRİŞ 12.09.2018 09:51 GÜNCELLEME 12.09.2018 09:51
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

UEFA Uluslar Ligi'nde Rusya'ya mağlup olan Türkiye, İsveç'te muhteşem bir geri dönüşe imza attı.

2-0'lık yenilgiden 3-2'lik galibiyete ulaşan A Milli Takım'da teknik direktör Mircea Lucescu derin bir nefes aldı. 

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Rusya'nın ardından İsveç'e kaybetse dahi Lucescu'nun görevine son vermeyecekti. Demirören ve TFF'deki yöneticilerin Uluslar Ligi başlamadan önce Mayıs ayına kadar Lucescu ile devam etme kararı aldığı ortaya çıktı.

PLANLAMA SEZON SONUNDA

Rusya ve İsveç'ten ağır yenilgiler almadıkça Rumen teknik adam görevinin başında kalacaktı. İsveç deplasmanındaki 3-2'lik galibiyet de Lucescu'ya fazlasıyla kredi kazandırdı.

Mayıs 2019'da seçime gidecek TFF'de başkan Yıldırım Demirören A Milli Takım'la ilgili gelecek planlarını sezon sonuna bıraktı. Yeni seçilecek TFF yönetiminin tazminatı 2.5 milyon Euro olan Lucescu'nun geleceğine karar vereceği öğrenildi.

A Milli Takım, Ekim ve Kasım'da, Rusya ve İsveç ile oynanacak rövanş maçlarında kötü sonuçlar alırsa Mayıs ayında güven tazeleyecek olan başkan Yıldırım Demirören'in, yeni heyecan adına yeni bir teknik adamla yola çıkma ihtimali de bulunuyor.

YORUMLAR 22
  • AlErTunga 5 yıl önce Şikayet Et
    Acaba federasyondaki yönetim ABCDE Şirketi yönetimin kurulunda olsalar, bu kadar fevri karar alabilirler mi? veya bu şekilde alt kadro oluştururlar mı? Bakkal yönetmiyorsunuz yetkili abiler, Federasyonun bir misyonu olur, uzun soluklu planı olur, siz son yarım saatti kadroyu sağlam tutun bu milli takım 2 sene sonra güzel yerlere gelir, hocada kalsın artık kimi getireceksiniz Mourınho' yumu? Yeter verdiğiniz çuvalla paralar artık. Çok para varsa alt yapılara fazla fazla destek verin madem.
    Cevapla
  • E.A 5 yıl önce Şikayet Et
    İsveç karşısında mağlup olsaydık da ben Luçeskunun kalmasından yana tavır alacaktım. Çünkü Milli Takım göze hitap eden çok harika top oynuyor. O oyunun hatırına kalsa bile yine bu hoca ile devam edilir. Kaldı ki Luçesku oynatacağı oyuncu tercihini kamuoyu nabzına göre veriyor. Luçesku göreve geldiğinden beri ben yaptım oldu şeklinde bir tavrına ve uygulamasına rastlamadım.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Başta büyük takımlar olmak üzere lig takımları ve milli takımın en büyük hastalığı hatalara karşı tahammül ve sabrımız yok.Bu yüzden takımlar kolay kolay oturmuyor.Oturan takımlarada çomak sokmakta bir numarayız.Bir teknik trektörün takıma oturması için iki yıl hataları ile beraber sabretmemiz lazım.Lucescu daha önceki takımını 10 yıl çalıştırdı ve birçok başarı aldı.Bizde düzeltilmesi gereken temel sorun yöneticilerin zihniyetleri.
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    Milli takımın başında yabancı teknik direktörün olmasını doğru bulmuyorum. Kibirli olmasın mütevazi olsun işini yapsın
    Cevapla
  • aaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam dünyanin sayili antrönerlerinden ya ,bizlerde hiç sabir yok futbolcumu var bizde adam yeni takim kuruyor genclerden.Ne zaman yurtdişina 50-100 futbolcumuz gider o zaman bekleyelim başariyi.Türkiye liginin kalitesi belli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle