İngilizler ayağa kalktı! Çakır'a büyük öfke

Rusya'da devam eden Dünya Kupası'nda Hırvatistan'a yarı finalde 2-1'lik skorla elenen İngiltere'de maçın Türk hakemi Cüneyt Çakır'ın verdiği kararlara hem sosyal medyada hem de basında tepki gösterildi.

İngilizler ayağa kalktı! Çakır'a büyük öfke
İngilizler ayağa kalktı! Çakır'a büyük öfke
GİRİŞ 12.07.2018 12:11 GÜNCELLEME 12.07.2018 12:12
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

İngiliz Independent haber sitesinde yer alan yazıda, "Cüneyt Çakır'dan beklenen sahada disiplini sağlamasıydı. Herkes onu 2013'te Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester United - Real Madrid maçında Nani'ye gösterdiği kırmızı kartla hatırlar. O dönem Manchester United menajeri olan Sir Alex Ferguson'un büyük öfkesine rağmen, Çakır Nani'yi sert müdahalesi sonrası oyundan atmış, Manchester United da elenmişti" diyor.

Ancak Independent yazısında Cüneyt Çakır'ın sertliğe taviz vermeyen disiplinli yaklaşımının dün akşam oynanan İngiltere - Hırvatistan karşılaşmasında kaybolduğunu ifade ediyor:

 

 

"Çakır anlaşılmaz bir biçimde her türlü sert müdahaleye göz yumdu. Önce Dejan Lovren tam da Dejan Lovren'e yakışır bir şekilde çok sert bir müdahale yaptı. Ancak Çakır gibi disiplini ön plana alan bir hakemin kartlarının cebinde kalması garipti."

Independent daha sonra Lovren'in Raheem Sterling'e de sert bir faul yaptığını, ancak Çakır'ın sadece sözlü uyarıyla yetindiğini ifade ediyor.

Independent, "Lovren hat-trickini 90 dakikanın bitiş düdüğü çaldıktan sonra Cüneyt Çakır'ın kulağına bağırıp çağırarak tamamladı. Ancak bu kez sözlü uyarı bile gelmedi" diyor.

Beraberlik golüne tepkiler

Ancak Independent'a göre Cüneyt Çakır'ın maçın kaderini etkileyen kararı Hırvatistan'ın ikinci yarıda attığı beraberlik golüyle geldi.

"Walker kafayla topu uzaklaştırmaya çalışıyordu. Perisic ise ayağını fazlasıyla kaldırarak pozisyona girdi. Walker'ın kafası topun ve Perisic'in ayağının altında kalıyordu. Ancak İngiltere'nin endirekt serbest vuruş çağrıları sonuçsuz kaldı. Çakır golü verdi."

Çakır'ın gol pozisyonundaki kararı ve maç genelindeki yönetimi sosyal medyada da İngiltere taraftarlarının tepkisini çekti.

İngiliz Amerikan Futbolcusu Jermaine Eluamunor Twitter'dan "Hırvatların yerde kaldığı her pozisyonda hakem faulü çalıyor. İngiliz oyuncular yerde kalınca hiçbir şey yapmıyor. Son iki saattir tansiyonumun yükselmesinin nedeni bu hakem" dedi.

"UTANÇ VERİCİ"

Bazı kullanıcılar ise 2013'teki Nani pozisyonuyla dün akşamki beraberlik golü pozisyonunun benzerliğine dikkat çekerek, "O pozisyonda Nani'yi oyundan atan bir hakem için bu pozisyonun faul olması gerekirdi" dedi.

Cüneyt Çakır'ın maç performansının FIFA tarafından incelenmesi gerektiğini söyleyen bir Twitter kullanıcısı ise "Spor için utanç verici" dedi. (BBC Türkçe)

YORUMLAR 81
  • vadi 5 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz Holiganlar çıldırmış
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Dün bir Türk hakemin yönettiği ingiltere maçında ilk defa sık şekilde israil, rum kesimi ve ermenistan bayrağı gördüm. Nedense hepsi ingiltere taraftarları saflarından.
    Cevapla
  • ümit-korku 5 yıl önce Şikayet Et
    ah şu çılgın Türkler::))
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Maçı izledim gayet basariliydi dünya kupasinda diger hakemler ne yaptiysa Çakırda onu yaptı
    Cevapla
  • osman. 5 yıl önce Şikayet Et
    bize yapinca deve kusu size yapilinca aslan...daha beter olacaksiniz o gunler yakindir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle