Tarihte bir ilk! Sarı kartla gruptan çıktılar!

Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir takım fair play kuralı ile gruplardan çıkmayı başardı. Japonya, Polonya'ya 1-0 yenilmesine rağmen Senegal'den daha az sarı kart gördüğü için Kolombiya ile birlikte gruptan çıkan takım oldu.

Tarihte bir ilk! Sarı kartla gruptan çıktılar!
Tarihte bir ilk! Sarı kartla gruptan çıktılar!
GİRİŞ 28.06.2018 19:03 GÜNCELLEME 28.06.2018 19:21
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dünya Kupası H Grubu'nun son maçlarında Senegal ile Kolombiya ve Japonya ile Polonya karşı karşıya geldi. Kolombiya, Senegal'i 1-0 mağlup ederken grubu lider tamamladı. Japonya ise Polonya'ya 1-0 yenilmesine rağmen sarı kart kuralı sayesinde bir üst tura adını yazdırdı.

Kolombiya, Senegal galibiyeti ile birlikte puanını 6'ya yükseltip grubu lider tamamlarken Senegal ve Japonya 4 puan aldı, ikisi de 4 gol atıp, 4 gol yedi. Bu durumda Dünya Kupası tarihinde ilk kez fair play kuralı uygulandı. Kurala göre daha kart gören takım bir üst tura çıkıyor. Fair play kuralında sarı kartlara 1, kırmızı kartlara 2 puan veriliyor. Daha az puanı olan avantajlı sayılıyor.

 

 

JAPONYA 4 - 6 SENEGAL

Polonya karşısında ilk yenilgisini yaşayan Japonya, 3 maçta 4 sarı kart görürken Senegal ise gördüğü 6 sarı kart nedeniyle turnuvadan elendi. Japonya, mağlup olması halinde sarı kart avantajı nedeniyle mağlup olduğu Polonya maçının son dakikalarında atak yapmadı ve savunmada bekledi. Senegal ise son dakikalarda yoğun baskı uygulasa da turnuvadan elenmekten kurtulamadı.

YORUMLAR 9
  • Baha 5 yıl önce Şikayet Et
    kurala göre daha az kart gören
    Cevapla
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    Sandıkta beraberseniz CENAZE’ de de beraber olacaksınız. Sn Bakan gediğine koymuş.
    Cevapla
  • Akocak 5 yıl önce Şikayet Et
    İki tane bariz hakem hatası ile çalınmayan penaltılar sonucu iki Afrika ülkesi turnuvaya veda etti. Birini bizim Cüneyt Cakır katletti. İki hakem de videodan görüntüleri seyretmelerine rağmen penaltıları vermediler. Eğer bilerek yaptılarsa zehri zıkkım olsun.
    Cevapla
  • Asi 5 yıl önce Şikayet Et
    Polonya Japonya maçının son 10 dakikası iki takıma hiç yakışmadı. Samki şikeli bi maç izler gibiydik.
    Cevapla
  • ADIYAMAN 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi aralarında oynadıkları maçta ilk gol atan takım turu geçse daha adil olurdu. bu durumda Senegal geçerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle