Türk futbolcuya ölüm tehditleri!

İsveç Milli Takımı'nın Türk asıllı futbolcusu Jimmy Durmaz'a yönelik, Almanya maçının ardından sosyal medya hesabından ölüm tehditleri ve ırkçı söylemler içeren yorumlar yapıldı.

Türk futbolcuya ölüm tehditleri!
Türk futbolcuya ölüm tehditleri!
GİRİŞ 24.06.2018 09:48 GÜNCELLEME 24.06.2018 09:49
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Rusya'da devam eden 2018 FIFA Dünya Kupası'ndaki F Grubu ikinci maçında Almanya, İsveç'i Tony Kroos'un 90 artı 5'te attığı frikik golüyle 2-1 mağlup etti.

Frikik faulüne neden olan İsveç'in 34 yaşındaki futbolcusu Jimmy Durmaz, maç sonrası sosyal medya hesabından adeta linç edildi.

 

 

Aftonbladet gazetesinin haberine göre, Durmaz'ın Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafa ırkçı söylem ve ölüm tehditleri içeren 3 bine yakın yorum yapıldı.

- İsveçli futbolcular Durmaz'a sahip çıktı

Irkçı söylemler içeren yorumlara en büyük tepki, Durmaz'ın takım arkadaşlarından geldi. 

İsveç'in forvet oyuncusu John Guidetti, Durmaz'a sahip çıkarak, ''Durmaz'a yapılan yorumlar aptalca. Sahada bulunduğu süre içinde en iyisini yapmaya çalıştı. Şansız bir frikiğe neden oldu, o frikik de dramatik bir şekilde gol oldu.'' değerlendirmesinde bulundu.

İsveç'in yıldız oyuncularından Albin Ekdal da futbolcuların maçları takım olarak kazanıp kaybettiklerini dile getirerek, takım arkadaşının suçlanmasına anlam veremediğini kaydetti.

Jimmy Durmaz ise her zaman nefret söylemiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, kendisine destek veren takım arkadaşlarına teşekkür etti.

Yorumlara kulak asmadığını anlatan Durmaz, "Bu tür saldırılara alışkınım çünkü hayatım boyunca bu tür yorumlara maruz kaldım. Önemli olan takımımın başarısı.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 38
  • gökhan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu adam türk falan değil
    Cevapla
  • TALHA 5 yıl önce Şikayet Et
    eyy almanya beslediğin pkk İNŞAALLAH sana dadanır,ülkende rahat yüzü görmeyesin
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Rahatsız ediyorlarsa Türkiye'ye gelsin. Bir de imana gelsin.
    Cevapla
  • ali kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    ben onu türk olarak kabul etmiyorum.kanı bozuk çünkü
    Cevapla
  • Ottoman 5 yıl önce Şikayet Et
    Maça girerken iştahlı bir şekilde Istavroz hareketi çekince midem bulandı mevlada verdi isveçin belasını. Ne milli takımı böyle adamlar layık olduğu yerde kalsın messi olsa gelmesin Türk milli takımına yeni gençlerin ayarını bozmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle