Lucescu'dan Arda ve Cenk açıklaması

Türkiye A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, Rusya ile oynanacak hazırlık maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Lucescu'dan Arda ve Cenk açıklaması
Lucescu'dan Arda ve Cenk açıklaması
GİRİŞ 04.06.2018 19:16 GÜNCELLEME 04.06.2018 19:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, Rusya ile oynanacak hazırlık maçının öncesinde basın toplantısı düzenledi.

''KİMSEYE KAPIYI KAPATMADIK''

 

 

Kadroya dahil etmediği Arda Turan hakkında konuşan Lucescu, ''Arda Turan'ın cezası var, kendisi 31 yaşında, yetenekli bir oyuncu. Önümüzdeki zamanlarda kendisinden faydalanmayı düşüneceğiz. Kimseye kapıyı kapatmadık. Şimdi genç oyuncuları görmek istedim.'' sözlerini kullandı.

''KURBAN ARARSANIZ, BİR TANE ÇIKAR''

Tunus maçında kariyerinin ilk kırmızı kartını gören Cenk Tosun hakkında da açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, ''Cenk Tosun'un olayını analiz etmek kolay değil. Sonraki gün geldi ve 'Kusura bakmayın' dedi. Yaptığı hareket için bir şey söylemeyeceğim. Kurban ararsanız, bir tane çıkar. Bir daha yapacağını düşünmüyorum. Türkler olarak bunlara alışığız.'' şeklinde konuştu.

''HEPSİYLE İYİ İLİŞKİLERİM VAR''

Türkiye'nin rakibi Rusya'yı da değerlendiren Lucescu, ''Zenit'te çalıştığım için Rus oyuncuları iyi tanıyorum. Hepsiyle iyi ilişkilerim var ve iyi bir Dünya Kupası geçirmelerini diliyorum. Herkes Milli Takımı'nı son kez görmek ister. Rusya'da Dünya Kupası öncesi son kez sahneye çıkacak. Bu yüzden ekstra bir motivasyonları olacaktır. Ancak bizim futbolcularımız da ellerinden geleni yapacaktır.'' dedi.

''TRANSFERİNDEN ÇOK MUTLUYUM''

Shakthar Donetsk'ten eski futbolcusu Fred'in Manchester United'a transferini de yorumlayan Rumen çalıştırıcı, ''Fred'in Manchester United'a transferinden çok mutluyum. Onu Shakhtar'a aldığımda pozisyonunda Taison, Bernard gibi isimler vardı. Ben de onun mevkisini değiştirip, daha defansif bir rolle orta sahaya çektim.'' ifadelerini kullandı.

HASAN ALİ: ''ZAMANLA DAHA İYİ OLACAĞIZ''

Lucescu'dan önce soruları yanıtlayan Milli futbolcu Hasan Ali Kaldırım ise ''Biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var. Daha iyi bir takım olacağız. Son maçlarda hatalar yaptık, herkes hata yapıyor, biz de hata yaptık. Ama dediğim gibi zamanla daha iyi olacağız. Burada Dünya Kupası'nda olamadığımız için üzgünüz. Ancak önümüze bakmamız lazım, kendimizi geliştirmemiz lazım. Böyle önemli turnuvalara sürekli katılabilmek için iyi performans sergilememiz gerekiyor. Oyun durduğunda bazen konsantrasyon kaybı yaşayabiliyorsunuz. Duran toplarda akıllı olmak gerekir, Ruslar bizden daha uzun, bu yüzden topa sıçrayamazsanız bile vücudunuzla engel olabilirsiniz.'' dedi. 

''ROMAN 1.5 SENEDİR BUNA HAZIRLANIYORDU''

Fenerbahçe'den takım arkadaşı Roman Neustadter'in Rusya kadrosuna alınmamasını hakkında da konuşan Hasan Ali, ''Roman Neustadter oda arkadaşım, Dünya Kupası'na çok iyi hazırlanmıştı. 1,5 senedir buna hazırlanıyordu. İyi de bir sezon geçirdi ama kadroya alınmadığını bugün öğrendim. Hocanın kararına da saygı duymak lazım. Henüz arayıp bu konuda hakkında onunla konuşmadım.'' diyerek sözlerini bitirdi.

YORUMLAR 3
  • bayrak 5 yıl önce Şikayet Et
    Hocam bu takıma Ardayı almayın.Onun yerine daha yeteneksiz ama efendi ve saygılı futbolcuları oynatın.
    Cevapla
  • efe 5 yıl önce Şikayet Et
    ne Arda sı daha yahu. Kapandı milli takım yolu ona.sakın alayım deme..gençleri küstürmeyin..
    Cevapla
  • DEMEZEMEZEMZEM 5 yıl önce Şikayet Et
    defol ! Sen önce Ukraynaya karsi sahaya sürdügün kadronun hesapini ver !
    Cevapla