Lucescu'dan 'Doğu ülkesi' ve yabancı sözleri

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Mircea Lucescu, Romanya ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Lucescu'dan 'Doğu ülkesi' ve yabancı sözleri
Lucescu'dan 'Doğu ülkesi' ve yabancı sözleri
GİRİŞ 08.11.2017 20:16 GÜNCELLEME 08.11.2017 21:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Lucescu, yabancı futbolcuya karşı olmadığını belirtirken genç futbolcuların Türkiye'de şans bulamamasından şikayet etti. 

Basın toplantısına Türkiye'ye 'Doğu ülkesi' demesinden dolayı eleştirilmesi ile başlayan Lucescu, ''Doğu Avrupa ülkeleri var, Batı ülkeleri var. Ben bu şekilde söyledim.Romanya, Rusya, Polonya, Yunanistan gibi ülkeler Doğu Avrupa ülkesi... Ben bundan bahsettim. O röportajda çok daha önemli şeyler vardı.'' sözlerini kullandı. 

''MÜCADELECİ BİR TAKIM NASIL YARATABİLİRİM?''

Türkiye Ligi'nde genç futbolculara yeteri kadar şans verilmediğini kaydeden tecrübeli teknik adam, ''140 tane televizyon, gazeteye röportaj verirsem işimi yaparken zorlanırım. Tekrar etmemi istiyorsanız aynı şeyi sizler için tekrar edebilirim. Türkiye Ligi'nin yaş ortalaması 29-30 arası. Avrupa seviyesinin üzerinde bir ortalama. İkinci olarak Türkiye, Avrupa'nın 31 ligi içinde gençlere en az şans veren ülke konumunda. Avrupa futbolunda Türkiye'de olduğu kadar başka hiçbir yerde bu kadar yabancı oynamıyor. Mücadeleci bir Türkiye takımını bu şartlarda nasıl yapabilirim?'' şeklinde konuştu.

''YABANCI FUTBOLCUYA KARŞI DEĞİLİM''

Yabancı futbolcu polemiği hakkında da görüşlerini aktaran Lucescu, ''14 Türk, 14 yabancı olacak dedik. Ama sahada oynayan ekibe baktığımızda %80 yabancı, %20 Türk görüyoruz. %50-50 görmüyoruz. Kenara baktığımızda görebiliriz. Antrenörler, 21 yaşındaki yetenekli Türk futbolcu yerine tecrübeli yabancı futbolcuları oynatıyor. Ben yabancı futbolculara karşı değilim. Olduğu gibi kalmasından yanayım. Türk takımlarının tamamen 11 yabancıyla oynamasını nasıl düşünüyorsunuz? Teknik olarak çok üst düzeyde olan Türk oyuncular ile üst seviyede bir Türk Milli Takımı kurabileceğimize inanıyorum. Bütün açıklamalar bu minvalde gitti. Benim bütün yaptığım açıklamalar Milli Takım'ın başarısı, Türk futbolunun daha iyiye gitmesi yönünde ilerledi.'' dedi. 

''DAHA ÖNCE GÖRMEDİĞİNİZ OYUNCULAR...''

Hazırlık maçlarında kadroya çağırdığı futbolcular hakkında da konuşan Romanyalı teknik direktör, İyi oynayan futbolcular 35-36 yaşında da iyi futbol oynayabilir. Arda, Burak gibi futbolcular sakatlıkları yüzünden kadroya çağrılmamış oyuncular. Yarın yine geleceklerdir. Kulüpler, gençleri oynatamıyor. O yüzden ben oynatmak istiyorum. Kendi kulüplerinde daha fazla bulabilecekleri şansları burada bulmalarını istiyorum. Şans bulsunlar ki daha yukarıya çıkabilsinler. Bu yüzden bu dönemde çok sayıda Türk futbolcu izledim. Belki de sizin daha önce duymadığınız isimler Milli Takım'da olacak. Çok genç bir ekip ama bu gençliğin önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Önümüzde 2020'ye hazırlanmak için 2 senemiz var. Bu oyuncular, değerlerini sahada gösterecektir'' diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR 6
  • onder 6 yıl önce Şikayet Et
    lutfen git
    Cevapla
  • TÜRKİYEM 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet doğuluyuz tabi ki.neden kendimizi batili gostermeye calisipta kucuk duruma dusuyoruz ki..
    Cevapla
  • yakup gülcan 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu adam bize göre daha batıda olan bir ülkenin vatandaşı. biz adama göre elbette ki dogu ülkesiyiz. madem dogu ulkesi lafina aliniyorsunuz o zaman Turk teknik adamla calisin
    Cevapla
  • misafir1 6 yıl önce Şikayet Et
    beyni sulanmış adamdan ne beklersin
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam bizim yerimize memleketimizi savunuyorya helal olsun diyorum. Bize de yazıklar olsun... Ama iş bu hale nasıl geldi bu yabancı sayısı niye bu kadar çıktı herkes kendini sorgulasın. Bunun müsebbibi kim varsa yaptığının sonucunu Milli takımdan görsün...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle