Tarih yazan takımımız dünya basınında!

Ampute Milli Takımımızın 40 bin kişi önünde İngiltere'yi yenerek Avrupa şampiyonu olması dünya basınında ses getirdi.

Tarih yazan takımımız dünya basınında!
Tarih yazan takımımız dünya basınında!
GİRİŞ 10.10.2017 12:54 GÜNCELLEME 10.10.2017 13:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası'nın finalinde İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek şampiyon olan Türkiye Milli Takımı'nın başarısı uluslararası düzeyde yer aldı.

Sosyal medya hesabından ampute futbolcuların mücadelesi, tribünleri dolduran taraftarlar ve kupa sevincinin yer aldığı fotoğraflardan kolaj yapan Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), "Ev sahibi Türkiye'nin İngiltere'yi yendiği maçı 40 bin taraftar izledi. İnanılmaz sporculara olağanüstü destek." ifadelerini kullandı.

Dünyanın önde gelen medya organlarından biri olan ESPN, maç sonrası büyük sevinç yaşayan milli futbolcuların fotoğraflarını sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı ve "Türkiye, uzatma dakikalarında attığı golle şampiyon oldu. Sporu bu yüzden seviyoruz." yorumunu yaptı.

ABD merkezli spor sitesi Bleacher Report ise milli futbolcuların sevincini yansıtan fotoğrafları paylaştığı sosyal medya hesabında, "Avrupa Ampute Şampiyonluğu'nu kazanmak böyle hissettirir." yazarken, paylaşımına Türk bayrağı ve kalp emojileri ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    bravo lucescu sen bir tanesin büyük başarı..terimin olmaması bize kupayı kazandırdı.tebrikler LUCESCU
    Cevapla
  • alo 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun yigitlerim. bir kez daha anladim ki bu milleti bu ulkeyi kimse yikamaz
    Cevapla
  • iso 6 yıl önce Şikayet Et
    vatan sevgisi herkeze nasip olmaz.
    Cevapla
  • Ampüte RUH farkı 6 yıl önce Şikayet Et
    Sakatlıklarla boğusan a milli takım ikinci maçta derin kadro denişikliğine gidildi Ve A milli takım yerini Ampüteli futbolculara bırakarak bir ilki gerçekleştirdi
    Cevapla